Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
E-policija

Od danas smartphoneom možete policiju obavijestiti o kaznenom djelu

policija
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/11
13.10.2015.
u 16:33

Građanin pametnim telefonom fotografira događaj, nakon čega snimku pošalje središnjem portalu MUP-a

Od danas građani događaje u čiju zakonitost sumnjaju mogu dojaviti policiji i putem svojih pametnih telefona. Naime, u sklopu projekta E-policija izrađena je i aplikacija s detaljnim uputama kako na brz način, uz fotografiju događaja koji se građaninu učini sumnjivim, policiju obavijestiti o potencijalnom prekršaju i/ili kaznenom djelu, objavio je danas MUP.

Procedura je vrlo jednostavna, a sastoji se od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega snimku pošalje centralnom portalu MUP-a. Ako želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima, koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja. Za svaku na ovaj način zaprimljenu dojavu policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi ili je pak odbijaju kao nevažnu.

O ostalim mogućnostima ove novine u radu policije, koja je danas predstavljena u svim policijskim upravama, možete doznati u samoj aplikaciji, koju preuzmite na linkovima:

Android

Windows

Apple

>> Policijska uprava splitsko-dalmatinska započela s projektom E-policija

>> Ostojić: Stradalih nikad manje. MUP: Poginule 34 osobe više nego lani

Komentara 9

ZV
zvocalo
17:51 13.10.2015.

Hm , uslikaš nešto . Prijaviš kad ono policajac počinitelj .... e onda si na ježio. Neka hvala !

NI
ninkos00
21:01 13.10.2015.

Svakako nasilje nad neduznima i druga teska krivicna djela treba prijavit , mislim da je tako po zakonu , ali svako odlucuje za sebe !

MR
MrkiMedo
07:58 14.10.2015.

Uvijek se pred izbore hvale sa e-ovo i e-ono. Kao da smo najmodernija i najuredjenija drzava. Svasta! A ako zelis upitati sto je s tvojom molbom za dobivanje drzavljanstva, na koje cekas preko dvije godine, tada se nitko ne javlja niti telefonom, niti mailom. A ako imas srece da nekoga i dobijes na telefon, onda je odgovor: "Ne znamo. U postupku je." Teska informatizacija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije