Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuži KB Merkur

Od bolnice traži 120.000 kn jer je ostao bez testisa

operacija
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
24.10.2014.
u 17:17

Kada se u veljači 2008. liječnicima požalio na jaku bol u lijevom testisu, oni su ga bez pregleda urologa poslali na kućnu njegu

Kao naknadu za pretrpljene fizičke i duševne boli, strah i naruženje prouzročeno uklanjanjem testisa, F. B. od Kliničke bolnice Merkur traži 120.000 kuna. Jer, kako tvrdi, pravodobnom reakcijom liječnika, operacija u kojoj je 2008. godine ostao bez lijevog testisa, mogla se izbjeći.

Zbog nesnosne boli koja se širila prema lijevom testisu, F. B. je 11. veljače 2008. potražio pomoć liječnika u KB-u Merkur. Dežurni liječnik odmah ga je pregledao i utvrdio da nije riječ o slučaju koji bi zahtijevao bolničko liječenje.

Ponovni posjet bolnici

Pacijent se, prema nalogu liječnika, uputio kući, međutim, vratio se nakon nekoliko sati.

– Bolovi su bili neizdrživi i ponovno sam potražio pomoć u bolnici. Tada su me hospitalizirali i uklonili mi lijevi testis – rekao je F. B. u iskazu pred sutkinjom. Bolnici zamjera što ga liječnik koji ga je te noći zaprimio zbog jakih i naglih bolova nije odmah uputio urologu koji bi dao svoje mišljenje. U parničnom postupku koji se još uvijek vodi pred zagrebačkim Općinskim građanskim sudom Zagrepčanin i njegov odvjetnik zatražili su i mišljenje vještaka Medicinskog fakulteta.

On je trebao dati svoje mišljenje o tome je li narušeno tjelesno i duševno zdravlja pacijenta te je li u postupanju dežurnih liječnika bilo propusta.

Medicinsko vještačenje

– Liječnik nije postupio prema pravilima struke jer je trebao pozvati urologa pa se uklanjanje testisa moglo izbjeći. Do oštećenja je došlo, ali to nije ostavilo znatne i trajne posljedice na kvalitetu života pacijenta – zaključio je tada sudsko-medicinski vještak. Također je zaključeno da faktora straha zbog kojeg se traži naknada – nije bilo. O tome je sudski vještak trebao ponovno iznijeti mišljenje i na glavnoj raspravi, koja je bila zakazana za prošli tjedan, međutim, budući da se tamo nije pojavio, sutkinja Šipek odgodila je ročište. Osim 120.000 kuna, Zagrepčanin traži i naknadu za sudske troškove. Tko će izvući deblji kraj, ovisit će o raspetljavanju cijelog slučaja na raspravi u siječnju sljedeće godine.

>> Tuži bolnicu: 'Skratili ste mi penis za 2,5 cm, žena me napustila'

Komentara 11

MI
marsovac_i23
17:51 24.10.2014.

Malo je i tražio,to je isto kao da ostaneš bez pola glave !

Avatar žič
žič
18:01 24.10.2014.

samo 120000 kn,taj jeftino prodaje jajce...

TH
than
21:19 24.10.2014.

120 000 je malo, ali kako se to kod nas kaznjava, mozda dobije deseti dio toga. Kada uniste i ruku covjeku previdom ne dobije niti 40 000 i to nakon povlacenja po sudovima, placanja silnih vjestaka, odvjetnika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije