Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARANTICA

Od 11 osoba pozajmila dva milijuna kuna tvrdeći da joj novac treba za rješavanje sporova

euri
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
26.10.2016.
u 17:17

Tužiteljstvo traži da se Riječanki (52) produži istražni zatvor

Riječanka (52) smislila je vrlo domišljat način kako da se dokopa novca koji joj ne pripada, zbog čega je zaradila i optužnicu zbog prijevare koju je protiv nje podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Tereti ju se da je od travnja 2009. do prosinca 2015. u Rijeci prevarila ukupno 11 osoba, od kojih je tražila pozajmice. Tvrdila je da joj novac treba kako bi ishodila kredit u inozemnim bankama. Pojašnjavala je i da joj novac treba kako bi riješila imovinske i sudske postupke, a u jednom navratu tvrdila je da joj novac treba kako bi ishodila dokumentaciju za gradnju kuće. Onima od kojih je tražila pozajmice, obećavala je da će novac vratiti u roku od dva tri mjeseca, iako je znala da neće to napraviti.

Na taj se način domogla oko dva milijuna kuna i 2335 eura. Tužiteljstvo traži i da joj se produži istražni zatvor.

>> Vlasnika restorana povezuju s prijevarom teškom čak milijardu eura

>> Blažo Petrović Pripuzovoj ženi uplatio 36 milijuna kuna - za jamčevinu ponudio milijun eura

Komentara 4

Avatar hugo69
hugo69
17:31 26.10.2016.

To znači da je svaki u prosjeku dao 181818.2 kn što mi je malo blesavo to što pišete ali ajde...

SC
schwertransport
11:06 27.10.2016.

Svaka joj cast

DU
Deleted user
08:23 27.10.2016.

Neka ih je izvarala. Samo lakovjerna osoba može davati toliki novac na posudbu bez ikakvih garancija. Mogu nekomu posuditi 50 ili 100 kn zato što je zaboravio novčanik ili mu trenutno nedostaje da nešto hitno plati. Za veće iznose postoje banke, a ako neće u banku treba dati nešto u zalog kroz ugovor o kupoprodaji. Ne znam kako ljudima nije sumnjivo to što netko ne može u banci dobiti novac pa traži privatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije