Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi

Obrana: Snimke su ilegalne jer u Radićevoj nije prijavljen prosvjed

\'26.02.2011., Trg bana Josipa Jelacica, Radiceva, Zagreb - Nakon sto su na Trgu bana Josipa Jelacica branitelji zavrsili sa mirnim prosvjedom, prosvjednici okupljeni preko Facebook-a krenuli su prema
Sanjin Strukić/Pixsell
27.06.2011.
u 19:55

Većina optuženika na Općinskom kaznenom sudu nije htjela iznositi obranu jer su već sve rekli istražnom sucu.

Policijske snimke nereda u Radićevoj ulici tijekom braniteljskog, odnosno Facebook-prosvjeda potkraj veljače ove godine ilegalne su jer na tom mjestu nije bio prijavljen prosvjed pa policija nije imala razloga za snimanje. Sukladno tome, nijedan dokaz koji proizlazi iz tih snimki nije legalan.

Čulo se to s braniteljske klupe na ročištu održanom na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na kojem se trenutačno sudi 34-orici osumnjičenih za sudjelovanje u neredima i/ili napad na policiju.

Jedini koji je priznao sudjelovanje u neredima te izrazio kajanje bio je Robert Kuže. Bacio je, kako je rekao, dva kamenčića, a za svoje ponašanje uvelike krivi previše promila alkohola u krvi i psihičke probleme. Najdramatičnije svjedočenje je pak bilo optuženog Željka Brkića, koji se zadnja četiri mjeseca nalazi u remetinečkom pritvoru. Vidno uznemiren kazao je:

– Da je samo netko nadležan u ova četiri mjeseca pogledao snimku, ja ne bih sjedio u zatvoru jer bi se na njima vidjelo da sam nevin i da s neredima nemam nikakve veze – rekao je Željko Brkić, kojem je tijekom boravka iza rešetaka umrla majka, te dodao:

– Ovdje nema pravde!

Nikola Lekić, koji mu zadnja dva i pol mjeseca pravi društvo u Remetincu, kazao je:

– Stajao sam dvadesetak metara iza kordona kad je počeo stampedo. Pregazili su me i ostao sam ležati na podu. Jedva sam vidio danje svjetlo, a potom su došli policajci, izudarali me i zatvorili – kazao je Lekić.

Većina optuženih nije željela iznositi obranu. 

Komentara 24

Avatar nekakav
nekakav
20:46 27.06.2011.

zanimljivo, snimke bi trebale biti ilegalne, jer tamo nije bio prijavljen prosvjed... pa i nije bila riječ o prosvjedu, nego o divljanju. dragi advokati! da su barem prosvjedovali protiv obučenih žena....

FE
Felicijen
21:00 27.06.2011.

A vjerojatno bi policija trebala potpisati i ugovor sa svakim pojedinačno o snimanju na javnom mjestu!?

SU
superman
22:04 27.06.2011.

Svaku zaje****** netko mora platiti. Ne bih se čudio da u RH lovci postatnu lovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije