Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozili nesavjesno

Jedan vozio brzo, drugi išao na crveno: Obojicu vozača optužili za smrt majke i sina u Zagrebu

Nesreća na Ozaljskoj
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
28.03.2015.
u 14:26

Od tragedije su prošle tri i pol godine, ali suđenje još nije počelo

Dva prometna vještaka, ukupno šest vještačkih nalaza i dopuna nalaza, optužnica koju je tužiteljstvu dva puta vraćana na doradu i nijedno održano ročište dosadašnji su rezime teške prometne nesreće koja se 1. rujna 2011. dogodila na zagrebačkoj Trešnjevci i u kojoj su poginuli majka i sin, Neda i Ivan Bujević.

Imao strelicu za desno

Toga dana desetak minuta iza podneva majka i sin Bujević stajali su na semaforu na križanju Ozaljske, Nehajske i Okićke ulice kada je na njih naletio porche cayenne za čijim je upravljačem sjedio Mladen Guštin (60). Neda i Ivan Bujević na mjestu su ostali mrtvi. Prije nego što je udario u pješake, na Guštinov automobil, koji se kretao Ozaljskom ulicom, na križanju je naletio audi A8 koji je vozio Damir Strmečki (57).

Policija za nesreću odmah sumnjiči Guština, a vještak Zvonko Ivašić utvrđuje da je Guštin vozio brzinom većom od dopuštene. Ubrzo su se javili i očevici nesreće koji tvrde da je Strmečki krenuo iz Nehajske prema Okićkoj ravno iako je na semaforu bilo upaljeno dopunsko zeleno samo za skretanje udesno.

Guštinov branitelj tada u spis predaje nalaz vještaka Srećka Hlišća koji zaključuje da je Strmečki zaista prošao kroz crveno. Upravo zbog ovog nalaza optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u siječnju 2012. nije potvrdilo optužnicu, već je naredilo dopunsko vještačenje.

Mogli su izbjeći nesreću

Vještak Ivašić dopunjuje svoj nalaz, a tužiteljstvo podnosi dopunjenu optužnicu. Vještak Hlišć ponovo se očituje na nalaz Ivašića te ponovo inzistira na suodgovornosti Strmečkog. S obzirom na takav Hlišćev nalaz, sud u prosincu 2012. opet ne želi potvrditi optužnicu pa ponovo traži vještaka Ivašića još jednu dopunu. Nakon te druge dopune tužiteljstvo i Strmečkog sumnjiči za nesreću te traži od vještaka izradu još jednog nalaza.

U tom nalazu vještak Ivašić zaključuje da do sudara ne bi došlo da je Guštin vozio dozvoljenih 50 km/h umjesto 74,1 km/h, odnosno da Strmečki nije prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. U srpnju prošle godine tužiteljstvo podnosi novu optužnicu, i to protiv oba vozača. No Guštin i Strmečki još se nisu izjasnili smatraju li se krivima jer je dosad početak suđenja odgođen tri puta.

>>Vozač džipa ima 20 prekršaja: Kroz raskrižje je vozio 80 km/h

>>Traže nadopunu vještačenja za stravičnu nesreću na Trešnjevci

Komentara 22

Avatar josipa1
josipa1
15:28 28.03.2015.

ni nakon tri i pol godine suđenje nije počelo? Suce i nadležne u zatvor!!

Avatar navijač
navijač
16:04 28.03.2015.

Dovoljno je pročitati kakvi su to (skupi) auti i možemo zaključiti da će se oboica izvući s uvjetnom - maksimalno ! Živila Hrvatska.

DU
Deleted user
14:36 28.03.2015.

30 gonina teške robije za obojicu.....po kratkom postupku.....strasno je koliko ima idiota za volanom.....treba poceti dijeliti teske kazne.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije