Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginula u Gunji

Obitelji Mateljić i drugo dijete usmrtio automobil

Laura Mateljić
Foto: Privatni album
1/2
01.02.2015.
u 08:35

U nesretnu djevojku vozilom je udario Azem Bešić (23), sin imama u Gunji, dok se pješice vraćala iz Brčkog

Laura Mateljić (17) iz Gunje poginula je u naletu automobila u petak oko 20 sati na mostu koji spaja to mjesto i Brčko. Usmrtio ju je Azem Bešić (23), sin glavnog gunjanskog imama Idriza. Stradala je pred očima sestrične Renate Lamešić, s kojom se vraćala s kave iz susjednog grada.“

Majka je traži po kući”

Laurina će obitelj tako u grob pokopati i drugo dijete. Strašna tragedija pogodila ih je i prije 21 godinu, kada je na cesti život izgubio brat joj Saša. Imao je tek šest godina.Nesreća se u petak dogodila između dva granična prijelaza. Djevojka je, izvijestila je policija, hodala kolnikom, u istom smjeru kao i automobil. Njezina je sestrična, navodno, koračala nogostupom. Laura je na mjestu preminula.

– Padala je kiša, a most nije dobro osvijetljen. Već se upozoravalo da se riješi rasvjeta, a i cesta i nogostup su uski – kaže gunjanski imam Adin Hrustić, kojeg smo zatekli pred džamijom. Obitelj Bešić jučer nije bila u Gunji. Džamija se još uređuje od posljedica lanjske poplave pa stanuju u Brčkom.Gunja, čiji su mještani zbog poplava itekako propatili proteklih mjeseci, ponovno je zavijena u crno.

Tuga u obitelji Mateljić riječima se ne može opisati. Otac Zlatan, pričaju rođaci, “nekako se i drži jer nije još svjestan što se dogodilo”.

– Majka Janja je traži po sobama, izvan sebe je – kazao je njihov kum Marko Marković.

– Nemam snage – samo kratko odmahuje rukom shrvani otac. Laura je bila učenica trećeg razreda gimnazije u Županji. Iza nje je ostao brat Davor (23). Saša je bio najstariji, imao bi danas 27 godina.

– Dječačić se igrao u kanalu i istrčao pred vozilo – prisjeća se kum te strašne tragedije od koje se obitelj nikada nije oporavila. Baš su se vratili, pričaju u selu, iz Njemačke, gdje su bili u izbjeglištvu. Zlatko je taksist, a Janja je nezaposlena.

– Od poplave je oboljela – tvrde u selu.Riječ nije mogla izustiti ni sestrična Renata.

– U šoku je potpunom, bile su jako bliske – govori kroz suze Renatina majka.

Nije bio alkoholiziran

– Vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Slijedi mu kaznena prijava – priopćio je Domagoj Džigumović iz PU vukovarsko-srijemske. Azem je, navodno, već kažnjavan zbog prometa, no policija nam to nije komentirala. Nisu se mogli osvrnuti ni na priče o slaboj rasvjeti na mostu, a ističu kako to nije u njihovoj nadležnosti.

– Dobra su to djeca, i Laura i Azem. On je nedavno dobio kćer – šokirana je Zulfa Hercegovac.

– Azem je potpuno shrvan, tragedija je to za obje obitelji – kaže imam Hrustić.    

>> Nesreća na graničnom prijelazu: Poginula 18-godišnja pješakinja 

Komentara 52

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:43 01.02.2015.

O Bože koja tragedija. Moja sućut obitelji.

RI
Riječanka
08:52 01.02.2015.

Čovjek ima potrebu izreć neke utješne riječi. Ja ih pišem pa brišem - jednostavno neizrecivo.

UT
utrna
09:10 01.02.2015.

Ako Vam nasa ljubav i misli u tuzi mogu pomoci, one su s Vama. Familija Cerkezovic neka vam Bog da snagu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije