Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEŠTI PREVARANTI

Obećavali posao na naftnim platformama i plaću od 5000 eura

euri
Foto: DPA/PIXSELL
10.04.2015.
u 11:37

U četiri slučaja uspio je izvući 1100 kuna, a 12 puta njegovi pokušaji istog nedjela nisu urodili plodom

Odlične uvjete rada, plaću od najmanje 5000 eura i druge pogodnosti prilikom zaposlenja na naftnim platformama u Švedskoj i Nizozemskoj nudili su Ante D. (37) i Josip G. (64) tijekom kolovoza i rujna prošle godine četvero ljudi iz Sesveta i Zagreba. 

- Čuj, imam neku vezu vani, super je posao, mogu ti ga srediti ako hoćeš - govorio je naivnim žrtvama najprije Ante D. Dakako, zaposlenje nije nudio besplatno. U zamjenu za "sređen" posao od žrtava je tražio od 500 do 1500 eura. Osim naftnih platformi, za one koji nisu željeli napustiti Hrvatsku, nudio je i posao vatrogasaca te posao u Ministarstvu obrane.

U jednoj prijevari pridružio mu se i Josip G. 21. kolovoza prošle godine. Tada su naivnom muškarcu obećali da će ga zaposliti kao vatrogasca. Dakako, sva su obećanja ove dvojice prevaranata iz Dugog Sela - izjalovila. Žrtvama od kojih su izvukli ukupno 45.600 kuna više se nikada ne bi javili, a bespomoćnim i razočaranim žrtvama preostalo je jedino tražiti pomoć policije. Zagrebačka im je policija konačno uspjela stati na kraj tek prije nekoliko dana. Vješti prevaranti žrtvama se naime, nisu predstavljali imenom i prezimenom i nisu ostavljali nikakve tragove. Međutim, kada su ih napokon uhvatili, zagrebački, točnije, sesvetski policajci otkrili su još nekoliko nedjela za koja sumnjaju da su ih počinili Ante D. i Josip G. Tako je naime Ante D. osumnjičen i za računalne prijevare. On se na nepoznat način dočepao tuđih bankovnih kartica i s njih je pokušao skinuti novac.

U četiri slučaja uspio je izvući 1100 kuna, a 12 puta njegovi pokušaji istog nedjela nisu urodili plodom. Također, kada je s jednim od žrtava prijevare dogovarao "posao", zajedno su otišli u ribolov. Tada su u autu Ante D. ostali ribički štapovi u vlasništvu prevarenog muškarca koje mu Ante D. nikada nije vratio te je stoga osumnjičen i za utaju. Njegov kompanjon, Josip G. osumnjičen je pak da je iz kuće u Gornjoj Stubici 20. kolovoza prošle godine ukrao 4500 kuna. Nakon što ih je policija ispitala, predali su ih pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavili. Kako neslužbeno doznajemo, Ante D. otprije u dosjeu ima više od 20 kaznenih djela imovinske prirode te nekoliko krivotvorenja, dok je njegov stariji partner u zločinu poznat za manji broj krivotvorenja.

>> Prisvajali stanove koje nisu platili, a novac od prodaje stavljali sebi u džep

Ključne riječi

Komentara 1

KI
killthesnake
12:37 10.04.2015.

blazena smrtna kazna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije