Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobila tri i pol godine zatvora

Nož zabila suprugu u vrat pa otišla šetati psa, a on po zgradi tražio pomoć

Ivana Razstresen
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/6
20.02.2017.
u 14:28

Ivana Razstresen (39) danas je nepravomoćno osuđena za pokušaj ubojstva supruga Saše (43)

Dok je ležao na krevetu, na trbuhu, i odmarao, Osječaninu Saši Razstresenu (43) supruga je Ivana (39) u vrat zabila kuhinjski nož, s dužinom oštrice od 15 centimetara. Ivana je potom, kako su posvjedočili susjedi, izašla šetati sa psom. Saša je omotao ručnik oko noža u vratu te krvav i gol do struka tumarao po zgradi tražeći pomoć. Pokucao je susjedi Nadi na vrata, no kada ga je ugledala, žena se prestrašila i zatvorila mu, ali je pozvala Hitnu pomoć. Ivana Razstresen osuđena je danas, nepravomoćno, na tri i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva supruga. Priznala je da ga je dvaput ubola nožem, izrazila kajanje. No, u obrani nije spominjala šetanje psa, nego je navela kako je ostala u stanu i zajedno s njim i telefonom tražila pomoć. Zbilo se to 23. rujna lani.

- Prvi sam se put htjela razvesti 2012., javila sam se u sigurnu kuću, sve im ispričala i odustala. Nakupljalo se od tada, stalno me maltretirao, kulminiralo je toga dana, uzela sam nož i ubola ga u vrat i leđa, tek sam kasnije shvatila što sam učinila – ispričala je žena u obrani, u kojoj je supruga prozvala i za bračnu nevjeru. Iza para, koji se trenutno razvodi, 11 je godina braka, a imaju i maleno dijete.

Dok je iznosila obranu, suprug joj je često vrtio glavom, tvrdeći kako govori neistine. On nije svjedočio na glavnoj raspravi koja je počela i završila za svega dva sata.

- Krenula je nožem na mene i lani u veljači, ali sam joj ga uspio istrgnuti – rekao je novinarima na sudskom hodniku, a isto je i njegov odvjetnik spomenuo u sudnici.

Saša je godinu dana prije te tragedije radio u Hong Kongu, kao menadžer prodaje. Poznat je, inače, u gospodarskim krugovima u Osijeku, bio je direktor dviju velikih tvrtki, a trenutno radi u Sloveniji.

Vještak psihijatar ocijenio je kako je Ivana muža nasrnula u afektu, a posljedica je to bračnih problema, odnosno "duže izloženosti stresu, nagomilanih negativnih osjećaja, zatim osjećaja iznevjerenosti, prevarenosti i poniženosti". Iako joj je kazna manja od pet godina zatvora, ostaje u istražnom zatvoru. Olakotno joj je što je priznala, pokajala se, majka je maloljetnog djeteta i "godinama je živjela u stresu zbog narušenih odnosa".

>> Šokantna scena u Osijeku: Muškarac na hitnu došao s nožem u vratu nakon što ga je ubola žena

Komentara 10

Avatar Vuglec
Vuglec
15:28 20.02.2017.

Odmah sam znao da je muškarac kriv što mu je žena zabila nož u vrat. Kad muškarac zlostavlja ženu on je kriv, a kad žena pokuša ubiti muškarca onda je opet muškarac kriv?! Nevjerojatno koliko nalaze razloga za opravdavanje ženskog nasilja!

TM
tony_montana
15:40 20.02.2017.

prema tekstu i na osnovu zakona kojeg imamo - muško je krivac i dijete treba dodjeliti majci ili mačehi ako ga majka ne želi. :)

LI
liliZG
16:08 20.02.2017.

u kvartu imam sličnu situaciju samo je žena dobropokovana poslovna žena , a muž sa nižim primanjima, ženska je pravi psihički nasilnik, ...muž konačno odluči otići od kuće , nađe si drugu ženu, al ova prva krene preko leđa djeteta se razračunavati sa bivšim mužem, strašno... i naravno da su djete ostavili kod majke (gledaju samo materijalnu stranu i situiranost) koja sustavno opstruira kontakte sa ocem, ..sad se malo sredila, ali sada - to je zapravo nakon tri godine... strašno... a mala sva zbunjeno shebana, i takva će biti novi problem društva, što je to jadno dijete zapravo naučilo ... niš pametno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije