Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga za dokazima

Nož kojim je ubio menadžericu Tolj je ponio sa sobom u Osijek?

sanja hap
Foto: Facebook/Pixsell
1/9
26.03.2015.
u 20:00

Tolj je bio dobro raspoložen to jutro. Susjedima i prijateljima donio je poklone te im je pričao kako je pokrenuo novi biznis

Viktora Tolja (57) poznanici u Radićevoj ulici u Osijeku nikada nisu vidjeli tako dobro raspoloženog kao u ponedjeljak ujutro. Unajmljenim se fordom dovezao pred ured odvjetnika Vlatka Vidakovića, a u istoj je zgradi i sam svojedobno imao poslovne prostore.

Donio je poklone susjedama, veselo im pričao da je pokrenuo novi posao.

Kada je pružao vrećicu s darovima, izvadio je jednu papirnatu vrećicu, namijenjenu, objasnio je, nekim drugim prijateljima.

Zvao Sanju Hap na mobitel

U vrećici je, otkrit će se kasnije, bio pištolj kojim je oko 8.30 sati ispucao tri smrtonosna hica u odvjetnika Vidakovića. Uz njega je, neslužbeno, bio i nož.

Policija navodno istražuje je li upravo tim oružjem šest puta izbodena sportska menadžerica, Osječanka Sanja Hap, čije je tijelo policija pronašla desetak sati nakon što je Tolj usmrtio Vlatka Vidakovića i presudio sebi.

Za sada postoji samo krug indicija koji istražitelji pokušavaju zatvoriti. Tolj je navodno često zvao Sanju Hap, prijetio joj je i tražio novac. Viktor Tolj nije vidio Vlatka Vidakovića, rekli su nam, gotovo pet godina. Došao mu je u ured u ljeto 2010., nakon izlaska iz zatvora zbog otmice Vjenceslava Arambašića i njegova prijatelja te iznude. Prvi je put tada iznio stav da mu obrana u tom slučaju nije ni trebala jer je 90-postotni ratni invalid, PTSP-ovac i usto je sve priznao. Samo je, smatrao je, bacio novac. S istom je pričom došao u taj ured i prije krvavog pohoda u ponedjeljak. Vlatko Vidaković pokušavao mu je tada objasniti kako je dobro prošao sa samo tri godine zatvora.

Vidaković nije bio čovjek od puno riječi. Odlučio je raskrstiti s nezadovoljnim klijentom. Potpisali su ugovor da nema međusobnih potraživanja, iako mu je Tolj, ispričao nam je ranije njegov partner i odvjetnik Pero Jurić, dugovao više od 20.000 kuna. Tolja je to, govore nam upućeni, šokiralo, molio je Vidakovića da ga i dalje zastupa.

Među spisima iz desetak predmeta koje će kasnije iznijeti iz ureda bio je spor njegove ŠKZ Manila protiv Sanje Hap. Dug koji je od nje potraživao ovrhom prije tri godine iznosio je približno 28.000 kuna.

Riječ je o kreditu za tvrtku Vicenza, koja je godinu ranije otišla u stečaj. Ured Vidaković – Jurić nije uspio taj iznos naplatiti, slučaj je kasnije preuzeo drugi odvjetnik, a je li dug podmiren, nismo uspjeli doznati.

U Frankfurt na klađenje

U odvjetnički ured u središtu Osijeka Tolj nije navraćao sve do ponedjeljka. Ponovio je kako su ga nepotrebno zastupali. Za Tolja poznanici kažu kako je, kada je ostao bez novca, bio "totalno lud". Dužnicima, kako je sam rekao kasnije na sudu, nije lako praštao.

Govorio je o tome i u oproštajnom pismu iz 2007.

"Ako vrati lovu, odoh ja opet u Frankfurt na klađenje. Kad sve prokockam, posjetit ću tog sljedećeg kandidata. Isto je dug u pitanju. Za kraj ostavljam dvojicu gdje nije lova u pitanju i vodim ih sa sobom", napisao je. Zbog kockanja je, naveo je, prodao kuću i BMW, potrošio ušteđevinu.

Sanji Hap, priča se, dulje je vrijeme prijetio. Navodno nije bila jedina. Smrću je prijetio još jednoj ženi.

>>Viktor Tolj izbo Sanju Hap, pa se odvezao u Osijek i ubio Vlatka Vidakovića te sebe?

>>U odvjetnika pucao zbog novca pa ostavio oproštajno pismo

Komentara 4

DE
Deks
22:08 26.03.2015.

Detalji ubojstva Sanje Hap upucuju na ubojstvo iz seksualnih pobuda. Tolj moze biti najocitiji osumnjiceni ali osoba koja se sveti nekome zbog dugova ne bi na taj nacin pocinila ubojstvo uz to on je koristio pistolj a ne noz. Mozda grijesim ali ako sam u pravu, tada je veoma opasna osoba na slobodi.

DO
dominik1D
22:01 26.03.2015.

Možda je neki korumpirani policajac podmetnuo nož tada već pokojnom Tolju kojim je ubijena menadžerica. Kad je velika lova u pitanju svakakve mućke su moguće.

DU
Deleted user
07:20 27.03.2015.

"Krivac je pronadjen",sve ostalo ce postati povjest,i nagadjnja……………...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije