Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u Kaštelima

Novo suđenje jer je sudac naveo da ubojica nije pucao s namjerom

jozo čabraja
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
09.02.2016.
u 07:15

Jozo Čabraja (24) lani u listopadu osuđen je na 13 godina zatvora jer je ispalio hitac u glavu Marinu Matijašu na cesti u Kaštelima

Ponovno će se suditi Jozi Čabraji (24) za ubojstvo Marina Matijaša (20) u Kaštelima 2014. Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Splitu iz listopada 2015. po kojoj je Čabraja osuđen na 13 godina zatvora, prihvativši žalbu njegovih odvjetnika o bitnoj povredi odredaba kaznenog postupka zbog proturječja između izreke i obrazloženja presude. U činjeničnom opisu presude navedeno je da je Čabraja “svjestan da ga može usmrtiti i pristajući na to... ispalio jedan hitac u predjelu glave Marina Matijaša”, a u obrazloženju je navedeno kako je optuženik postupao s neizravnom namjerom pucajući u skupinu mladića koji su bježali svjestan da nekoga od njih može lišiti života. Sudac Slavko Lozina time je presudu za ubojstvo obrazložio općeopasnom radnjom. 

>> Jozo Čabraja osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva u Kaštel Novom

Komentara 3

KN
knezevic3d
14:44 09.02.2016.

cuj 13god....sramota jos ce ga i oslobodit

ZA
zambezi
07:37 09.02.2016.

Čim posjeduješ,a i kad ga nosiš sa sobom,znači da si spreman i upotrijebiti oružje,bilo vatreno ili hladno.

Avatar babas
babas
13:57 10.02.2016.

Kamena glava je slučajno pucao,bio je u lovu,a pištolj je nesretnim slučajem pogodio ubijenog baš u glavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije