Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nogometna močvara

Nogometaši Belišća na terenu udarili i ganjali glavnog suca

fotografija
Foto: Branimir Bradarić
18.11.2013.
u 15:00

Utakmica je prekinuta u 24. minuti, nakon čega je provaljeno u sudačku svlačionicu, a navijači su oštetili automobil u kojem su došli suci

Umjesto po igri, golovima i lijepim nogometnim potezima, subotnja utakmica 3.HNL skupina Istok, između Belišća i Višnjevca ostat će zapamćena po neugodnim scenama i prekidu do kojeg je došlo u 24. minuti utakmice. Nakon prekida napadnuta je sudačka četvorka, a najviše glavni sudac S. Š. koji je zatražio liječniku pomoć.

Psovao i vrijeđao

Prema neslužbenim informacijama iz sudačkih krugova, prekidu je prethodio prekršaj domaćeg igrača koji je isključen jer je gostujućeg igrača, kao zadnji igrač obrane, spriječio u izglednoj prilici za gol.

Tada je došlo do prosvjeda domaćih igrača koji su okružili glavnog suca. Iz toga izravnog udarca gosti su poveli sa 1-0. To je bio početak kraja, saznajemo iz sudačkih krugova.

Naime, umjesto da se igra nastavi, domaći kapetan Zoran Ratković dobio je crveni karton zbog psovanja i vrijeđanja suca. Odmah zatim svi domaći igrači krenuli su na suca, a u teren ulijeću i igrači s klupe za pričuve. Svima njima glavna meta bio je glavni sudac koji je u jednom trenutku i udaren te je pao na travnjak. Poslije svega toga utakmica je prekinuta. Suci prepričavaju da je sudačku četvorku pred svlačionicom dočekao isključeni kapetan i još nekoliko osoba koji su nastavili vrijeđati glavnoga suca. Nekako je uspio ući u svlačionicu, u koju je zatim provalilo nekoliko osoba i napalo suca.

– Ne želim ništa komentirati. Postoji snimka utakmice, a od vodstva lige i pravosudnih organa očekujem da odrade svoj posao kako treba – rekao je glavni sudac kojem je ozlijeđen vrat i trpi bolove u glavi.

To, međutim, nije kraj jer su okupljeni navijači oštetili automobil kojim su suci došli na utakmicu. Na automobilu je više udubljenja, razbijen je retrovizor, jedan je brisač slomljen, drugi savijen... Predsjednik NK Belišće Marin Vuksanović kaže kako ne želi pravdati nikoga i da se ovako što nikako nije smjelo dogoditi.

– To što se dogodilo ne služi nam na čast, ali treba provjeriti i što je tome prethodilo. Mislim da suci utakmice nisu dorasli ovom rangu natjecanja. Uostalom, kasnili su više od pola sata na utakmicu i odmah iz svlačionice su istrčali na teren. Mi ćemo odgovarati, ali neka za svoje propuste odgovaraju i drugi – kaže Vuksanović.

Gužva ispred svlačionice

Smatra da je isključenje bilo ishitreno te dodaje da je on, kada je vidio gužvu ispred svlačionice, ušao i spriječio daljnje sukobe.

– Ja sam ih na kraju ispratio iz Belišća. Automobil je na nekoliko mjesta udubljen. Sudac nema nikakvih posljedica, ali je naš pomoćni trener ozlijeđen – zaključio je Vuksanović.

Govoreći o incidentu iz policije su samo kratko izvijestili da je grupa nepoznatih počinitelja nogama udarala po automobilu na kojem je ustanovljena šteta od nekoliko tisuća kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije