Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imao je dozvolu

Njemački ronilac smrtno stradao pri uronu na dubinu od 40 m

\'04.12.2010.,Sibenik - Pomorska policija u ophodnji sibenskim kanalom. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL\'
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
23.07.2014.
u 21:07

Odmah nakon izrona na palubi ronilačkoga plovila nad stradalim njemačkim roniocem započet je postupak reanimacije uz upotrebu čistoga kisika, no na žalost bez uspjeha.

Njemački ronilac danas je oko podneva smrtno stradao kod rta Prestenice na Cresu. Dojavu o njegovu stradanju zaprimila je u 12.27 sati Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) od postaje Pomorske policije Rijeka, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Prema prikupljenim podatcima utvrđeno je kako se nesreća dogodila tijekom organizirane ronilačke ture nedaleko Porozine, na lokalitetu podmorske podrtine potonuloga broda naziva ''Lima“. Prema iskazu D.V. hrvatskoga državljanina, voditelja plovila za prijevoz ronilaca, luke upisa Cres, pretpostavlja se kako je njemački ronilac K.D. (rođen 1963. godine) tijekom ronjenja na navedenoj poziciji na dubini od 40 metara iz za sada nepoznatoga razloga smrtno stradao.

Odmah nakon izrona na palubi ronilačkoga plovila nad stradalim njemačkim roniocem započet je postupak reanimacije uz upotrebu čistoga kisika, no na žalost bez uspjeha. Voditelj ronilačkoga plovila neposredno nakon nesreće nazvao je Županijski dojavni centar 112 Rijeka, Lučku ispostavu Cres, Pomorsku policiju čiji su djelatnici dojavili o nesreći u Središnjicu, te djelatnike Hitne medicinske pomoći.

Tijelo stradaloga njemačkog ronioca prevezeno je u Cres, a djelatnici creske Ispostave zajedno sa policijskim službenicima izuzeli su brodsku dokumentaciju i tehničku opremu te su započeli sa očevidnim radnjama. Njemački ronilac posjedovao je sve važeće ronilačke dozvole.

>>Belgijski ronilac poginuo kod Rovinja
 

Komentara 1

PS
predrag.sneler
11:10 24.07.2014.

Ovo je već drugi slučaj smrtnog stradavanja u nepuna 2 tjedna i stječe se dojam kako je ronjenje strašno opasan sport međutim kao ronioc moram se osvrnuti na razloge takvih stradavanja naime većina ronilačkih nesreća uzrokovana je lošom fizičkom formomm odnosno dugim pauzama tijekom godine, lošim zdravstvenim stanjem i neurednim životnim navikama. Svaki korisnik ronilačkih usluga jamči svojim potpisom da prihvaća rizike ovog sporta i organizatori ronilačkih tura nisu dužni provjeravati nečije fizičko stanje. Ukoliko se namjeravate baviti ovim sportom redovito trenirajte ne samo ronjenje već bilo koji sport, postepeno tijekom godine zaranjajte do željene dubine i budite sigurni prvenstveno sami u sebe jer voditelji ronjenja su tu samo da vam pokažu put vjerujući u ono što ste im rekli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije