Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamrznuta imovina

Ništa od blokade Pantovčaka zbog posrnule misice

pivac
Foto: Pixsell
06.03.2015.
u 07:56

Vlatku Matić Pivac terete da je sudjelovala u prijevari kreditima NK Banke Maribor

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda priznao je i produljio rješenje Okružnog suda u Mariboru kojim su blokirani imovina i bankovni računi bivšoj Miss sporta Hrvatske Vlatki Matić Pivac, poduzetniku Tomislavu Blagusu i njegovoj supruzi Maji te Zoranu Galiću, koje tužiteljstvo u Sloveniji sumnjiči u jednoj od najvećih korupcijskih afera.

Radi se o malverzacijama s kreditima Nove kreditne banke Maribor u kojima je ta banka između 2006. i 2009. oštećena za oko 30 milijuna eura. Sud je blokirao imovinu i poznatog vinara Damira Jurjevića jer slovensko tužiteljstvo sumnja da je i on bio jedan od primatelja protupravne imovinske koristi.

Konkretno, bivšoj misici je blokirana nekretnina u Šestinama, stan i parkirališno mjesto na Pavlenskom putu u Španskom, zemljište u Zaboku i dva bankovna računa otvorena u RBA banci, Blagusu i supruzi zemljišta na području Dubrovnika i Poreča te nekretnina u Zagrebu, vinaru Jurjeviću zemljišta u Zadru, a Galiću je uz bankovni račun blokirana nekretnina u Šibeniku.

Zanimljivo je i da je sud u Mariboru od suda u Zagrebu tražio i blokadu dijela kompleksa na Pantovčaku, odnosno Predsjedničkih dvora, budući da je tvrtka Kavoteka, na čijem se čelu nalazi bivša misica, vlasnik dijela zemljišta na Pantovčaku.

No Republika Hrvatska na zagrebačkom Općinskom građanskom sudi vodi spor protiv Kavoteke i još dviju nasljednica radi utvrđenja vlasništva nad spornom česticom pa je sudac istrage donio odluku da se odgađa izvršenje tog dijela rješenja.

“U konkretnom slučaju radi se o imovini koja je već osigurana zbog čega se predlaže sudu odgoda izvršenja naloga do pravomoćnog okončanja parničnog postupka koji je u tijeku”, stoji u rješenju suca istrage Županijskog suda koje će biti važeće do svibnja.

>> Misici dojavili da će joj upasti policajci?

Komentara 18

DU
Deleted user
08:03 06.03.2015.

Jesenti milu bigulicu, nikad nisam čuo za tu navodnu misicu Vlatku Matić Pivac. Zar je moguće da sam toliko zaostao?!

DU
Deleted user
08:23 06.03.2015.

@ jura, možda nisi zaostao, ali si gledao pod rubriku "misice"... trebao si pod crnu kroniku, hahaha.. ni ja nikad čuo za nju.. a da pitamo Sandija, on ih sve pozna?

OB
ObrenM
08:15 06.03.2015.

Zanimljivo je da se nakon toliko godina od pljacke sada procesuira.Dali je i to tempirano kao adut vladajucih pred izbore.Dobro je sankcionirati kriminal,ali bi kaznio onoga,koji je toliko godina krio pljacku-vjerovatno iz ulaznicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije