Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
namještanje poslova

Nisam razgovarala s načelnikom o tome, svi znaju da tražim posao

prazna sudnica
Foto: Ilustracija: Tino Juric/PIXSELL
26.05.2015.
u 00:02

Bivšem načelniku vukovarsko-srijemske policije Topaloviću sudi se, među ostalim, i za sređivanje poslova u vinkovačkom Domu zdravlja, kojem je na čelu bio njegov prijatelj Đuro Vidić.

Nisam razgovarala s Blažem Topalovićem o zapošljavanju spremačica u Domu zdravlja u Vinkovcima, ali svi znaju da tražim posao. Nikakva obećanja nikad nisam dobila, od nikoga – ustvrdila je Marija Tomašić jučer na Županijskom sudu u Osijeku. Bivšem načelniku vukovarsko-srijemske policije Topaloviću sudi se, među ostalim, i za sređivanje poslova u vinkovačkom Domu zdravlja, kojem je na čelu bio njegov prijatelj Đuro Vidić. Marija Tomašić rođakinja je, inače, Topalovićeve supruge. Tužitelji vjeruju i da je urgirao za medicinske sestre Katarinu Kaurin i Tanju Perić.

– Nisam znala jesam li primljena na zamjenu u Dom zdravlja, ali početkom travnja dobila sam posao u ustanovi za njegu u kući u Komletincima. Zato i ne bih pristala raditi na zamjenama gdje radiš tjedan dana na jednom mjestu, a tjedan na drugom – kazala je Katarina Kaurin, koja je na koncu dobila posao u vinkovačkoj bolnici. Zbog zloporabe položaja i ovlasti ili poticanja na nju sudi se još 12 osoba.

>> Zašto ćete prije dobiti zgoditak na lotu nego posao u državnoj službi

>> Medicinska sestra ponudila 10.000 eura onome tko joj 'sredi' posao

Komentara 8

AR
aristip
23:48 25.05.2015.

Zanimljivo, ovdje se sudi za tri namještena zaposlenja a za stotine namještenih zaposlenja po javnim poduzećima ne (npr. za zapošljavanje članova HNS-a u HEP-u) što samo pokazuje koliko je sadašnja vlast u Hrvatskoj korumpirana. Netko može stradati u slučaju sitne korupcije ali ne i ako se radi o velikoj, politički podržanoj, korupciji. Nadam se da će uskoro prijevremeni izbori i da će ova korumpirana i nesposobna vlast dobiti što i zaslužuje - smještaj u Remetincu.

OB
Objektivno...
06:55 26.05.2015.

Hoće li Topaloviću suditi i neki od sudaca čija djeca su se zaposlila u Pivovari i komunalnom?

IB
ivan.biljan68
07:44 26.05.2015.

Stara je stvar,da ljudi na položaju imaju utjecaja da srede neke"škakljive" stvari i prave uslugu jedan drugome,a koliko vrijedi taj uposleni preko preporuke,javna je tajna i dali ima odgovarajuću spremu za zvanje?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije