Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozlilo mu kod Klimna

Organiziran hitan medicinski prijevoz za njemačkog ronioca

hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
30.07.2014.
u 17:32

Muškarac je na za sada neutvrđenoj dubini osjetio zdravstvene tegobe, a po izronu na palubu ronilačkoga čamca otežano je disao uz iskašljavanje krvi.

Nijemac (54) kojemu je danas nedaleko Klimna na Krku tijekom ronjenja pozlilo, hitno je prebačen u KBC Rijeka na daljnju obradu. 

Nacionalna  središnjica  za usklađivanje traganje i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) dojavu je primila od Županijskog dojavnog centra 112 danas u  12.23 sati.  Poziv  je  uputila  crikvenička  Hitna  medicinska pomoć i zatražila organiziranje  hitnog  medicinskog  transporta do stradalog ronioca  kod Klimna, nakon čega je Središnjica pokrenula akciju spašavanjakoordinaciji sa Lučkom kapetanijom Rijeka. 

Muškarac je na za sada neutvrđenoj dubini osjetio zdravstvene tegobe, a po izronu  na palubu ronilačkoga čamca otežano je disao uz iskašljavanje krvi. Otežavajuće je što je sudjelovao u ronilačkoj turi, pa voditelj plovila crikveničkoga ronilačkog kluba nije mogao krenuti u hitan transport dok svi ronioci  ne  izrone. Središnjica je u koordinaciji sa riječkom Kapetanijom organizirala hitan transport djelatnika crikveničke Hitne medicinske pomoći putničkim  brodom  „Superfast“do  ronilačkoga čamca.  Superfast“ je presreo čamac ronilačkoga kluba kod Črnoga mula, gdje su preuzeli njemačkog ronioca na palubu te ga pod liječničkim nadzorom iskrcali u Crikvenici u 13.15 sati, odakle je vozilom HMP-a prevezen u riječki KBC.

Djelatnici Lučke kapetanije Rijeka započeli su istragu o ovom slučaju. Izuzeli su službenu dokumentaciju i ronilačku opremu stradaloga ronioca, obavili očevid ronilačkoga plovila, te uzeli izjave voditelja ronilačke ture i ostalih očevidaca kako bi se istražile okolnosti i uzroci nesreće.

>> Njemački ronilac smrtno stradao pri uronu na dubinu od 40 m

Komentara 1

DH
dalibor.hren
18:38 30.07.2014.

U tim godinama može se sunčati i "brčkati" u plićaku! Medicinsko zbrinjavanje i obradu mu treba naplatiti 1.000,00€ po satu pa nek roni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije