Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počelo suđenje

Nijedan od desetorice optuženih za ratni zločin u Trpinji ne osjeća se krivim

trpinja, privođenje
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
21.10.2014.
u 13:23

Optužnica ih tereti da su od 14. rujna do kraja studenog 1991. godine nezakonito uhićivali, privodili, zatvarali te fizički, psihički i seksualno zlostavljali te ubijali civile i ratne zarobljenike

Niti jedan od desetorice optuženih za ratni zločin počinjen u Trpinji 1991. godine ne osjeća se krivim, izjavili su to danas na početku suđenja pred osječkim Županijskim sudom Stevo Pantić, Milisav Atanacković, Milenko Pantić, Đoko Stajić, Zoran Ranković, Zoran Gajanin, Simo Stević, Željko Vuković, Miroslav Kovačević i Jerko Mičić.

Optužnica ih tereti da su od 14. rujna do kraja studenog 1991. godine nezakonito uhićivali, privodili, zatvarali te fizički, psihički i seksualno zlostavljali te ubijali civile i ratne zarobljenike kao pripadnici Teritorijalne obrane Trpinje i milicije tzv. SAO Krajine. Dok su uhićene civile udarali palicama te kundacima pušaka po cijelom tijelu, mučili i zlostavljali, a jednu od žena višestruko silovali, zarobljenim hrvatskim braniteljima prijetili su amputacijama udova uključenom motornom pilom, ali ih prisiljavali i da svojim tijelima razminiraju jednu obiteljsku kuću te ih tjerali da pjevaju četničke pjesme. 

>>Produljen istražni zatvor desetorici za ratni zločin u Trpinji

>>"Teritorijalcima" iz Trpinje produljen istražni zatvor

Komentara 15

ĆA
ćaćaća
15:18 21.10.2014.

nakon pupovca nastupa ivo..zove bg i pita..što da radimo s ovim vašima?

ĆA
ćaćaća
15:18 21.10.2014.

goloruki srpski narod :))..sad nastupa pupovac s ekipom i priča nam priče o ugroženosti srpskog naroda :))) a dva brata su naapadala hr u agresije bratije...

Avatar unfeeling
unfeeling
13:56 21.10.2014.

Ni ja se ne bih osjećao krivim da sam pobio ovu desetoricu, pa i još kojeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije