Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZBOG POŽARA NA BRODU

Nije poštovao zakon pa skrivio ozljede radnika

brod požar
Foto: Pero Lovrovic/PIXSELL
05.03.2017.
u 07:00

U požaru ribarskog broda koji je bio na remontu teško su ozlijeđena trojica radnika, a dvojica od njih bila su u životnoj opasnosti

 Trojica teško ozlijeđenih radnika, od kojih dvojica opasno po život, i 700.000 kuna štete na brodu, rezime su nepažnje zbog koje je 35-godišnjak iz Splita završio na optuženičkoj klupi. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu protiv njega je podiglo optužnicu kojom ga tereti za općeopasnu radnju zbog događaja koji se zbio u poslijepodnevnim satima 18. rujna 2015. kad je 35-godišnjak, inače vlasnik obrta koje se bavi popravkom brodova, na području Splitsko-dalmatinske županije, sa svojom ekipom radio na remontu brodskog vitla jednog ribarskog broda.

Tužiteljstvo ga tereti da je postupio protivno Zakonu o zaštiti na radu jer je koristio električnu brusilicu koja je bila improvizirano spojena bez utikača, strujne zaštite i svih potrebnih osiguranja. Osim toga, 35-godišnjak se tereti i da radnicima, koji nisu bili osposobljeni za takvu vrstu radova, nije osigurao zaštitnu opremu, zbog čega je došlo do požara u kojem su trojica radnika teško ozlijeđena. Požar je izbio jer su užarene čestice metala, nastale pri brušenju, pale na zapaljivu tekućinu koja je bila na palubi, nakon čega se vatra proširila cijelim brodom.      

>> Šok u Zadru: Gasili požar na brodu, pronašli mrtvog G. E. (39) u kabini

>> Požar u marini u Zadru signalnom raketom izazvao 16-godišnjak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije