Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvjerski napad u Karlovcu

Nije podnio što ga napušta zbog drugog muškarca

Karlovac: Policija privodi Dubravka Vrbanića zbog pokušaja ubojstva supruge
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/10
07.03.2017.
u 19:51

U autu je imao dugačak nož kojim ju je napao. Kada je pokušala pobjeći, vikao je za njom da će je ubiti

Iako je u ponedjeljak nešto poslije 10 sati na karlovačkoj gradskoj tržnici vikao da će suprugu Biserku (45) ubiti i odrobijati trčeći za njom s nožem u ruci, Dubravko Vrbanić (47) kod suca istrage Županijskog suda u Karlovcu idućeg je jutra šutio. Mogao je sucu odgovoriti zbog čega je napao suprugu nožem i zadao joj šest uboda po čitavom tijelu zbog čega su joj liječnici Opće bolnice Karlovac hitnom operacijom spašavali život, ali je, nakon noći provedene u policiji, iskoristio mogućnost da se brani šutnjom. Ipak, istražni mu je sudac odredio mjesec dana istražnog zatvora kako ne bi mogao utjecati na svjedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja i dovršetka kaznenog djela.

“Mogao je istrpjeti radi djece”

I dok se njegova supruga u bolnici oporavlja od teških tjelesnih ozljeda, Dubravko Vrbanić će početak suđenja za pokušaj ubojstva, barem mjesec dana, čekati u karlovačkom zatvoru.

– Tko zna što mu se preklopilo, ali kakvi su god problemi bili, nije ju trebao pokušati ubiti. Kada je već sve do sada istrpio, mogao je još, radi djece – kazali su nam neki od njegovih sumještana. Šokirani su što je svađa supružnika kulminirala pred očima njihovo dvoje djece.

Biserkin nestanak s adrese obiteljske kuće u Draganiću policiji je prijavljen još zadnjeg dana veljače. No, kazuju nam mještani, suprug je znao da je otišla k drugom muškarcu u Srbiju. Kobnog su se dana Biserka i Dubravko našli na karlovačkoj tržnici, s njima su bili i sin i kći, čak su zajedno i pojeli obrok, popili kavu te se s djecom u autu zaputili u Draganić. No Dubravko, za kojeg su svjedoci na tržnici rekli da je bio vidno alkoholiziran, očito je na susret sa suprugom krenuo s određenim nakanama jer je u automobilu imao dugačak nož kojim ju je još u automobilu napao. I kada je nesretna žena izišla i pokušavala pobjeći od njega, vikao je za njom da će je zaklati.

– Uništila mi je život – samo je kratko odgovorio malodobnoj kćeri koja je plakala zbog onoga što se dogodilo majci i optuživala ga da joj je uništio život. Srećom pa je njihov 20-godišnji sin, kazuju prolaznici, u jednom trenutku svladao oca, uzeo mu nož i s njim čekao do dolaska policije i hitne pomoći. U protivnom, Biserka bi vjerojatno izgubila život jer, i kada je pala bez svijesti zbog silnih ozljeda pred kladionicom, suprug je i dalje pokušavao doći do nje i ponovno je ubosti nožem. Prolaznici su je tada sklonili u kladionicu i zaštitili do dolaska policije.

Imaju troje djece

– Biba i suprug živjeli su skladno s troje djece. Najstarija kći odavno se udala i ima svoju djecu. Imali su nekih problema, ali tko ih nema, no to nikada nije kulminiralo do sada. On je bio miran, radišan, radi u šumariji. No istina je da je u zadnje vrijeme propao, smršavio, obolio i na živce, pa se i liječio – kažu nam mještani.     

>> Pred djecom na parkiralištu nožem naganjao suprugu: 'Ubit ću te, zaklat ću te!'

>> Muškarac koji je u Karlovcu nožem ozlijedio suprugu priveden na ispitivanje

Komentara 14

Avatar western_star
western_star
21:19 07.03.2017.

moja je mene dovodila do ludila na sve moguće i nemoguće načine. mašta joj je bila kreativna ali nisam nikad reagirao i tako godinama. dok jednostavno nisam otišao mojim putem. bilo je teško i mogu razumjeti čovjeka ali ne opravdam

DO
dommar36
20:09 07.03.2017.

Koda ima 67 a ne 47

TO
tonimohave
21:17 07.03.2017.

mora propasti kad radi u sumariji a ona bi sad malo mladjega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije