Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krađa identiteta

Nije htio odvjetnika, ali su ga brzo pustili

Bratislav Marković,preverant
Goran Kovačić/Pixsell
31.10.2014.
u 07:00

Na internetu je nalazio podatke političara i direktora poduzeća pa je na njihova imena naručivao skupe mobitele i tarife

Bratislav Marković (42), kojeg riječko tužiteljstvo tereti za 28 kaznenih djela računalne prijevare i isto toliko krađa identiteta Riječanima, Delničanima i osobama iz drugih dijelova Hrvatske, u nastavku istrage branit će se sa slobode. Tužiteljstvo za njega nije ni zatražilo određivanje istražnog zatvora, a na prvom ispitivanju bio je bez branitelja jer je tako sam želio. Na ispitivanje je bio doveden s lisičinama na rukama, a izašao je slobodan i odšetao svojim putem.

Marković je osumnjičen da je, koristeći OIB-e i brojeve osobnih iskaznica riječkih i drugih političara te direktora poduzeća čiji su podaci bili dostupni na izbornim listama ili poslovnim stranicama tvrtki, sklapao na internetu ugovore s teleoperatorima kupujući tarifne modele uz mobilne uređaje koje je, kad bi mu bili isporučeni, prodavao preko oglasnika. Računi su, naravno, stizali onima na čija su imena ugovori zaključeni. Marković je prodajom mobitela zaradio 60 tisuća kuna, a građani koji naručene mobitele nikad nisu vidjeli oštećeni su za 45 tisuća kuna.

Policija sumnja da Markovićevih žrtava ima još pa se u ovom slučaju istraživanje nastavlja, a može se pretpostaviti da njemu sličnih prevaranata ima u drugim dijelovima Hrvatske.

>>Uhićen zbog računalne prijevare i krađe identiteta

>>Hrvatska na meti cyber kriminalaca: Kako nas pljačkaju iz Sibira

Komentara 3

Avatar gladnijura
gladnijura
09:03 31.10.2014.

Monty Python sudstvo.

KR
kraljzvonimir
10:08 31.10.2014.

Marković je osumnjičen da je, koristeći OIB-e i brojeve osobnih iskaznica riječkih i drugih političara te direktora poduzeća čiji su podaci bili dostupni na izbornim listama...Oštetio je samo parazite društva...Olakotna okolnost

OB
Objektivno...
09:49 01.11.2014.

A šta s onima koji uđu u tuđe profile, baljezgaju i onda podignu tužbu za klevetu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije