Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvjetnik obitelji:

'Nije bilo ni mjesta ni razloga za ukidanje presude Paravinji'

Antonija Bilić
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/7
15.04.2014.
u 16:24

– Odluku Vrhovnog suda treba respektirati. Ali, nije bilo ni mjesta ni razloga za ukidanje prijašnje presude – kaže Vinko Ljubičić.

Vrhovni sud je Draganu Paravinji djelomično ukinuo presudu po kojoj je na Županijskom sudu u Šibeniku osuđen na 40 godina zatvora za silovanje i teško ubojstvo Antonije Bilić.

– Odluku Vrhovnog suda treba respektirati. Ali, tijekom glavne rasprave utvrđen je i motiv i  tijek izvršenja i radnje počinitelja i posljedice. Nije bilo ni mjesta ni razloga za ukidanje prijašnje presude – kaže Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Antonije Bilić. Presudu još nije dobio, niti su on i obitelj ubijene djevojke s njome službeno upoznati.

Vrhovni sud u pitanje dovodi dio presude u kojem je Paravinja osuđen za pokušaj silovanja jer za to, kako tvrde suci, nema dovoljno dokaza. Dragan Paravinja bio je osuđen na šest godina za pokušaj silovanja Antonije Bilić, za njezino ubojstvo dosuđeno mu je još 35 godina zatvora, a za pokušaj silovanja autostopistice pet godina.

Na koncu su sve te kazne zbrojene i ujedinjene u maksimalnih 40 godina zatvora. Osim što je ukinuo dio presude koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić, Vrhovni sud je Paravinji za šest mjeseci umanjio petogodišnju kaznu za pokušaj silovanja autostopistice.

 

>>Paravinji ukinuta presuda za ubojstvo Antonije Bilić!

>>Paravinja je kriv po svim točkama optužnice! Osuđen na 40 godina!

>>Paravinja već dva tjedna štrajka glađu – živi samo na vodi

Komentara 3

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
18:41 15.04.2014.

Nije bilo ni mjesta ni razloga za ukidanje presude Paravinji ali ipak je Dragan pokraj Boga i domoljublja završio vanka robije kao svoj na svome.

BS
bstrabi2
18:32 15.04.2014.

Vrhovni Sud treba dati ostavku.Jer je dokazano.DNA-analizom.Da je bila u njegovom kamionu.I da je nađena krv.Koja odgovara stradalnici.I na koji naćin ?Je on oslobođen...

HR
hrxxx111
19:03 15.04.2014.

bez tijela nema zlocina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije