Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odavao informacije

Ni iz drugog pokušaja nije potvrđena optužnica protiv policajca Mislava Merkaša

Mislav Merkaš
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
15.04.2014.
u 13:13

Obrane optuženika zatražile su izuzeće tužiteljskog dvojca, pozivajući se na Zakon o USKOK-u

Optužnica protiv Mislava Merkaša, bivšeg inspektora Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke kojeg USKOK tereti da je svodnicima za novac odavao informacije o policijskim racijama, te još 12 osoba, među kojima je i njegova  supruga Nataša Gudek Merkaš, također policajka, ni iz drugog pokušaja nije potvrđena na  zagrebačkom Županijskom sudu. Naime, obrane optuženika zatražile su izuzeće tužiteljskog dvojca, pozivajući se na Zakon o  USKOK-u. Prema stavu, branitelja tužitelj Sven Mišković nema osam godina staža koliko bi prema zakonu trebao imati za rad na uskočkim predmetima.

Što se tiče tužiteljice Željke Panze Ostrogonac, obrane su se tu pozvale na članak Zakona o USKOK-u, prema kojem tužitelj na spisu može raditi najdulje godinu  dana, a spomenuti spis tužiteljica je u rad dobila u siječnju 2013. Obzirom na zahtjev braniteljske klupe, optužno vijeće je odgođeno dok se ne odluči o zahtjevu za izuzećem tužitelja. Inače,  zadnji put je optužno vijeće bilo odgođeno jer je veći broj optuženika razmatrao mogućnost priznanja krivnje te nagodbe s USKOK-om. Prema optužnici, Merkaš se tereti da je od kraja 2006. do 6. prosinca 2012., kao inspektor zadužen za borbu  protiv prostitucije, svodnicima odavao informacije o racijama, za što je prema optužnici uzeo novac, konkretnije 162.000 eura.

>> Propust PU zagrebačke – iz pritvora ravno na posao u policiju!

>> Inspektor PUZ-a svodnicima najavljivao racije za 162.000 eura

Komentara 1

Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
14:18 15.04.2014.

Joj kako mi je nekad krivo što nemamo sjevernokorejske zakone i običaje!U kojoj mi to državi živimo!?Strava!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije