Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje bivšem svećeniku

Nestao mu osmijeh s lica, a onda je napustio službu

Danijel Horvat
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/9
01.10.2014.
u 07:48

Zbog ubojstva koje je početkom godine sablaznilo hrvatsku javnost Danijelu Horvatu u srijedu je počelo suđenje na Županijskom sudu u Zagrebu

Tu i tamo nazove, pita kako smo, kako nam je zdravlje. O tome što je učinio ili nije učinio, uopće ne razgovaramo. Niti ga ja o tome što pitam, niti mi on govori. Naši telefonski razgovori traju 30 sekundi do minute.

Poručio: Moli za mene

Riječi su to Stjepana Horvata iz međimurskog sela Selnice, oca bivšeg svećenika Danijela Horvata (37), optuženog da je 5. veljače u podzemnoj garaži na zagrebačkoj Trešnjevci batom za meso ubio Vesnu Hajdarović (53).

Zbog ubojstva koje je početkom godine sablaznilo hrvatsku javnost Danijelu Horvatu počelo je suđenje na Županijskom sudu u Zagrebu. Iako se o bivšem svećeniku malo zna, jedan od njegovih bliskih prijatelja iz Zajednice Krvi Kristove koji ga je poznavao dugi niz godina ovako ga je opisao.

– Bivši pater Klement, čovjek je koji je bio primjer svim mladim katoličkim svećenicima u Hrvatskoj jer je zaista cijeloga sebe davao drugima, pomagao je ljudima u potrebi i duhovno i materijalno i sa svojih 36 godina postao je poglavar – govori taj vjernik te nastavlja:

– Danijel Horvat bio je drugi Hrvat zaređen za svećenika u povijesti Družbe misionara Krvi Kristove. Dakako, za nas koji smo ga poznavali bio je naš ponos. Prije zaređenja bio je veseo i jednostavan bogoslov koji je volio šale i viceve pa smo se svi znali zajedno nasmijati do suza. Situacija se s vremenom počela mijenjati. Tako sam jednom dobio SMS poruku u kojoj pater Klement piše: "Moli za mene!". Kako je vrijeme prolazilo s našim paterom nešto se počelo zbivati, počeo mu je nestajati osmijeh s lica. Prošlo ljeto uslijedilo je razočaranje kada sam saznao da je poglavar pater Klement napustio svećeništvo – iskren je poznanik bivšeg svećenika.

Bez kontakta sa suprugom

Što o ženi koja je godinama progonila njihova sina kažu Danijelovi roditelji?

– Nemam što reći o toj Vesni. Dolazila bi i nešto vikala, pitala gdje je Danijel – kaže njegov otac Stjepan. Roditelji nisu u kontaktu s njegovom suprugom, a i njihov sin udaljio se od njih. S njim, kako kažu, kontaktiraju uglavnom preko SMS-poruka i kratkih poziva. 

>> Danijel nešto krije. Nije ispričao sve o ubojstvu

Komentara 8

1A
1A
08:47 01.10.2014.

Covjek jednostavno nije mogao normalno zivjeti od te ludjakinje.

ZR
Zrakomlat
08:55 01.10.2014.

ala ga je opravio, svaka mu cast.

DU
Deleted user
12:00 01.10.2014.

Svi se čude zašto svećenik petla sa ženama, a ne čude se tome što postoji sveti sakrament braka pa ga se većina drži do prve prilike. Da nije u pitanju dvoličnost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije