Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Nesreća na autocesti: Poginuli sin i kći Olgice Spevec

Filip Spevec
Foto: Luigi / PodUckun.net
1/4
27.07.2016.
u 22:40

Filip Spevec vozio je automobil kada je nakon tunela Mala Kapela, zbog jakog pljuska izgubio kontrolu i sletio s ceste

U stravičnoj prometnoj nesreći u kojoj je poginulo dvoje mladih ljudi Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka sletio je s kolnika u utorak oko 14.30 sati na 97. kilometru autoceste A1 u smjeru Zagreba.

Riječ je o bratu i sestri Filipu i Hani Spevec, djeci Olgice Spevec, bivše ravnateljice Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, i Davorina Speveca, zaposlenika Agrokora.

Desetljeće na čelu AZTN-a

Vozili su se u smjeru Zagreba, a sletjeli su u lijevom zavoju nakon tunela Mala Kapela, prije vijadukta Belobrajdić. Nesreća se dogodila zbog izuzetno jakog pljuska, a minutu prije Mercedesa s kolnika je u blizini sletjelo još jedno vozilo, nasreću bez većih posljedica. Kobni zavoj već je odnio nekoliko života, a nadležni razmatraju da se na tom dijelu ceste produži zaštitna ograda i zatrpa kobni jarak. Stručnjaci kažu i da je moguće da je u pitanju aqua planing, pojam koji objašnjava pojavu kada zbog velike brzine i vode na kolniku gume gube kontakt s kolnikom, no točan uzrok nesreće koja je u crno zavila obitelj Spevec tek će se utvrditi.

Olgica Spevec deset je godina vodila Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja. Njezina karijera nema mrlje iako je riječ o zahtjevnoj funkciji koja je uključivala zabrane i kazne prema najmoćnijim tvrtkama i biznismenima u zemlji. Često je kritizirala politiku i način upravljanja državom, naročito kada je upozoravala da se potpore u državnom novcu daju lošim tvrtkama umjesto da se njime razvijaju dobre ideje. Samo je jednom javnost propitivala potencijalni sukob interesa Olgice Spevec, i to kada je Ivica Todorić kupio polikliniku Nemetova, a za direktora nove akvizicije postavio Davorina Speveca koji je nakon pozicije direktora Zagrebačkog velesajma radio i kao izvršni direktor u Agrokoru.

Nakon odlaska iz AZTN-a 2013. godine Olgica Spevec otvorila je konzultantsku tvrtku Amplus Subsidum Consult d.o.o., koja je trebala biti njezin novi veliki početak. Sama je izjavljivala da joj nije žao što se upustila u privatne vode. Vodeća je stručnjakinja na tom području u regiji pa nije neočekivano da kao konzultantica radi na uspostavi sustava kontrole državnih potpora, pravilima konkurencije, industrijskoj politici, regionalnom razvoju ili pak pripremama za pregovore. Da je željela razviti obiteljski posao, vidljivo je i iz činjenice da je za direktoricu tvrtke odabrala svoju kćer Hanu Spevec. Hana je završila Ekonomski fakultet, a Olgica Spevec objasnila je što će njezina kći raditi na toj funkciji.

– Njezin posao u tvrtki bio je da pripremi, organizira i uspostavi sve preduvjete za rad tvrtke, od prostora i nabave opreme do raznih servisa te da uspostavi komunikacijske kanale i onda je operativno vodi – s punim povjerenjem Olgica je prepustila Hani posao. Osim tvrtke Amplus Subsidum Consult, Hana Spevec upisana je kao direktorica i u tvrtki AP Digital Print Tisak koja se bavi dizajnom, pripremom i tiskom. U AP Digital Printu zaposlen je bio i stariji brat Filip.

Nastojali se dokazati radom

Uz razvijanje poslovanja Filip je bio i ljubitelj automobila i automobilskih utrka. Na automobilističkoj utrci Inter cars Učka 2014. Filip Spevec bio je predstavnik tvrtke AP Digital Print, koja je bila jedan od sponzora manifestacije. Dvije godine ranije Filip Spevec sudjelovao je i na 38. Zagreb Delta Rallyju. Tada je završio sa svojim VW Polom tek na 16. mjestu od 18. mogućih. Dana 24. i 25. studenog 2012. godine sa Zoranom Raštegorcem vozio je Rally Showa Santa Domenica. Iako su bili djeca istaknutih menadžera koji su im mogli omogućiti lagodan život, Filip i Hana radom su se nastojali dokazati u svijetu biznisa.      

>>Nesreća na Kvatriću: Među pješake se zaletio sa 108 kilometara na sat

Komentara 106

CI
cika123
01:00 28.07.2016.

Sad možemo pametovat do besvjesti tko je kriv. Danas su izgubljena dva života, njih više nema a roditelji trebaju źivjet sa takvom boli. Danas je i njihov život prestao. Jer to se više nemože zvat źivot. Sahranit dvoje djece i ostat normalan i sabran jako, jako teško i bolno.

OX
oxymoron
23:20 27.07.2016.

Sucut!

Avatar Phantom
Phantom
23:07 27.07.2016.

Vozio je ko luđak kroz tunel

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije