Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tapkanje na mjestu

Neriješena ubojstva: Za neke teške zločine ni motiv nije poznat

Neriješena ubojstva
Foto: Pixsell
1/5
20.08.2014.
u 18:00

Dvostruko ubojstvo na zagrebačkom Žutom Bregu, ubojstvo u Španskom, nasmrt pretučena umirovljenica iz Rijeke samo su neki od, zasad, neriješenih ubojstava

Policija još ne zna tko je bocom šampanjca zatukao i u krvi ostavio uspješnog hrvača i profesora tjelesnog Marijana Vukelića na popularnoj plaži Zrće. Vukelić je 22. kolovoza u zadarskoj bolnici preminuo od ozljeda. Policija je ispitala na desetke osoba, no i dalje tapka u mraku. Nije pronađen nijedan svjedok.

Ovo nije jedini slučaj ubojstva koji još nije razriješen, za neke teške zločine ni motiv nije poznat. Donosimo neke od njih:

6. prosinac 2013. – Dvostruko ubojstvo na Žutom Bregu

Vukosava Goranović (55) ubijena je hicem iz pištolja na pragu svoje kuće na zagrebačkom Žutom bregu 6. prosinca 2013. Buka i pucanj uznemirili su njezinu sestru Milicu Zeba (53) koja je sa suprugom živjela u susjednoj kući. Zajedno sa suprugom Stipom Zebom (51) pohitala je sestri upomoć. Međutim, pomoći Vukosavi nije bilo, a ubojica koji se još nije udaljio s mjesta zločina, pucao je i u Milicu i njezina supruga. Hici su bili kobni za 53-godišnju sestru koja je zajedno sa sestrom preminula, dok je njezin suprug teško ozlijeđen. Policija je do danas ispitala stotine ljudi, ali ubojicu nije pronašla. Izradili su tek fotorobot počinitelja, a za informacije o ubojici raspisali su nagradu u vrijednosti od 50.000 kuna.

>> Dok je iznio mrtvu suprugu, hrabra susjeda trčala je za ubojicom

>> Jeste li ga vidjeli? Policija nudi 50.000 kn za informacije o ubojstvu!

7. srpnja 2012. – Brutalno ubojstvo Hrvoja Turibaka

Policija tapka u mraku i za ubojicom Hrvoja Turibaka (24) koji je ubijen u stanu u Španskom 7. srpnja 2012. godine. Kako bespomoćno leži u lokvi krvi, izboden nožem, prvi ga je ugledao njegov mlađi brat Tomislav. Nekoliko dana poslije, on je bio i prvoosumnjičeni za ubojstvo Hrvoja, uzornog sportaša koji je uskoro trebao diplomirati. Međutim, sumnje su uskoro odbačene, a istražitelji još uvijek nisu pronašli neke od ključnih dokaza, poput noža i papuča čiji je trag pronađen u krvavoj sobi. Za pomoć pri razrješenju tog mučnog slučaja MUP građanima odnedavno nudi 70.000 kuna.

>> Tomislav Turibak: Moj je obraz čist

>> Obitelji Turibak uništen život, rijetko ih vide, žele prodati stan

24. ožujka 2012. – Tri hica presudila su Davoru Golubiću

Dvojica muškaraca sa šiltericama na glavi šetala su Savskom cestom neposredno nakon ubojstva Davora Golubića (38), 24. ožujka 2012. nešto iza 19.30 sati. Tri hica na nogostupu u Savskoj 164 presudila su vlasniku kafića "Princ student". Strovalio se mrtav prije nego što je uspio ući u svoj Clio, čiji je motor do dolaska policije još uvijek radio. O razlogu ubojstva kružile su špekulacije o kamatarskim dugovima i povezivalo ga se s narko-krugom, ali dandanas, gotovo dvije i pol godine nakon Golubićeva ubojstva, ne zna se tko je glavni i odgovorni egzekutor. Ipak, istraga se pomaknula s mrtve točke kada je policija pod lupom počela promatrati četiri sumnjivca.

>> Šefa kafića 'Princ student' mafija ubila zbog pet kilograma kokaina?

>> Prije ubojstva rekao mi je: Bolje da se odmorimo

29. listopada 2008. – Iz "sačekuše" ubio obiteljskog čovjeka nakon kolinja

Gotovo pred očima obitelji u klasičnoj "sačekuši" s tri hica iz automatske puške 29. listopada 2008. ubijen je Tihomir Vilček (38) u Gornjem Miholjcu nedaleko od Slatine. Raširio je ruke i umro u naručju svoga oca Ivana Vilčeka. Ubojica, koji je očito znao svaki njegov korak, obiteljskom čovjeku Tihomiru presudio je nakon kolinja. Iza sebe je ostavio ženu i dvoje djece, a strah nakon njegova ubojstva uvukao se pod kožu mještanima Gornjeg Miholjca koji su godinama nakon toga preklinjali policiju da nađe ubojicu. Međutim, slučaj još uvijek nije do kraja razriješen.

>> Dok ne nađu ubojicu, neću mirno spavati!

13. rujna 2013. – Umirovljenica nasmrt pretučena u svom stanu

Tko je misteriozni ubojica Lidije Kukura (77), koji je nasmrt pretukao umirovljenicu u njezinu stanu u Rijeci 13. rujna prošle godine, još je uvijek nepoznato. Ubojica ju je izudarao po glavi, a potom joj je navodno ukrao nakit koji je u tom trenutku imala na sebi. Susjedi Riječanke dan kasnije ostali su zapanjeni viješću da je njihova dobronamjerna susjeda ubijena. 

>> Ubojica je izudarao po glavi pa joj ukrao nakit

Komentara 13

Avatar noesiss
noesiss
18:42 20.08.2014.

Banovina, nije istina, u CH su najblaze kazne, pa policija uhvati kriminalca za par sati. Bilo kojeg, kada su ubili jednoga maloga, tri bandita, policija je citavu drzavu digla u zrak, citavu noc tragala, sa helihopterima, i specijalcima, i uhvatili ih pred zoru u tri razlicita grada. Mosh mislit. I tako za svaku stvar, kada opljackaju benzinsku, banku, postu, odmah ih ulove. To se zove obrazovana policija. Sudstvo radi brzinom munje, ne ceka se godinama na procese kao i kod nas. A ne ovo, ''pojeo vuk magarca''. Sve uspavano, i korumpirano. Boze sacuvaj.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:27 20.08.2014.

Dokazano je već, da u zemljama koje nemaju smrtnu kaznu i Goli otok, pojedinci rade što ih volja...

Avatar noesiss
noesiss
18:34 20.08.2014.

U toj drzavi ima bataljon ''udbasa'', tajnih sluzbi, i policije, a svaki dan im nestaju djeca, kriminalce nitko ne moze uhvatit, mafija mlati novinare, politicari pljackaju drzavu, a ovi kao i da i ne postoje. To je tako kada imas neobrazovane ljude na kljucnim mjestima s kupljenim diplomama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije