Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA TEŠKO UBOJSTVO

Nepokretnu majku izudarao rukama i nogama pa izbo nožem i sjekirom

hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
22.12.2016.
u 13:57

Od zadobivenih ozljeda 89-godišnjakinja je preminula na licu mjesta.

Muškarac (48) optužen je za teško ubojstvo koje je počinio u neubrojivom stanju, a optužnicu je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Prema optužnici 48-godišnjak se tereti da je 19. kolovoza 2016. oko 23 sata u obiteljskoj kući u Kuzminecu općina Mihovljan usmrtio svoju teško bolesnu i nepokretnu majku (89). Nesretna žena ležala je u krevetu, a njezin sin ju je, prema optužnici više puta šakom udario u glavu i prsa. Potom ju je bacio na pod te ju je nastavio udarati po tijelu

Nakon toga je otišao u drvarnicu po sjekiru kojom ju je više puta udario po glavi, a izbo ju je i nožem zadavši joj više ubodnih rana po tijelu. Od zadobivenih ozljeda 89-godišnjakinja je preminula na licu mjesta. 

Kako je 48-godišnjak stravičan i bestijalan zločin počinio u stanju u kojem nije bio u mogućnosti shvatiti vlastito postupanje niti je bio u stanju vladati svojom voljom, tužiteljstvo u optužnici traži da sud utvrdi da je bio neubrojiv te da mu se nakon toga odredi prisilni smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. Istovremeno, tražeći da mu se produži pritvor u kojem je od uhićenja.

>> Zadavio majku nakon što je sestru odvezao u školu

Komentara 2

ME
Menjik
17:19 22.12.2016.

smrtna kazna!

BO
boskovic
19:41 25.12.2016.

Pod hitno kod fratra na ispovid radi oprostaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije