Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danima ih nisu vidjeli

Nepokretna majka umrla od gladi jer je sina usmrtio infarkt

Pronađena tijela u Kotoribi
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
11.09.2015.
u 10:25

"Dimnjak nije dimio, sandučić je bio pun pošte pa sam preskočio ogradu"

Još se čekaju rezultati obdukcije tijela Katarine Rajher (85) i njezina sina Dragutina (54), čija su tijela u srijedu oko 17 sati pronađena u obiteljskoj kući u Prvomajskoj ulici u Kotoribi u Međimurskoj županiji.

On ležao pokriven

Zasad je isključeno da je u kući bila i neka treća osoba. Branko Horvat, prijatelj pokojnog Dragutina Rajhera, vjeruje da je on umro od srčanog ili moždanog udara, a njegova teško pokretna majka preminula je u susjednoj sobi. Možda od gladi i žeđi.

– Susjed me pozvao da provjerim što je s Dragutinom jer je vidio da se pošta i katalozi gomilaju u poštanskom sandučiću i da su počeli ispadati na zemlju. Nije danima vidio ni dim iz dimnjaka. Preskočio sam ogradu i vidio da se na dvama Dragutinovim automobilima nakupilo lišće, što znači da nisu voženi nekoliko dana. Osjetio sam strašan vonj, vidio debele muhe kako lete okolo, a kako sam bio na ratištu, naslutio sam odmah da nešto nije u redu i da treba pozvati policiju – kaže Branko Horvat, koji živi u susjednoj ulici. Pajserom su provalili ulazna vrata i pronašli tijela. U jednoj sobi na krevetu ležao je Dragutin, a u drugoj sobi, na podu pokraj kauča, njegova majka.

Nije uzvratio poziv

– On je bio pokriven, valjda je spavao. U sobi je gorjelo svjetlo. Nije bilo nikakva oružja pokraj njega, samo mobitel. Tijela su bila u strašnom stanju. Teta Kata vjerojatno je pala s kauča kad je pokušala doći do njegove sobe – kaže. Ne zna se koliko su dana ležali mrtvi. Horvat kaže da je Rajhera pokušao dobiti na mobitel prije devet dana, no nije mu se javljao. Mislio je da je zauzet i da će uzvratiti poziv. No nije. Majka i sin živjeli su sami u kući. Njegova bivša supruga sa sinom živi u susjednom selu.

– Dragutin je bio u mirovini i brinuo se o majci. Najčešće smo se sretali na susretima veterana i dragovoljaca Domovinskog rata – dodaje Horvat.

>> Mladić (26) skočio u rijeku Unu u BiH i utopio se

>> Spriječite infarkt na vrijeme

Još nema komentara

KR
kresimirn
10:44 11.09.2015.

doktori bi trebali dati svakoj "socijalnoj" sluzbi imena ljudi koji su nepokretni, a oni ih posjecivati 1x tjedno, da ne bi doslo do ovakvih slucajeva.....

Avatar Ada
Ada
08:41 12.09.2015.

Na žalost, vidi se kakva je otuđenost nastala među ljudima. Ne mogu vjerovati da danima nikoga nije bilo briga za susjede. Jadna gospođa ako je umrla od gladi i žeđi! Strašno! Počivali u miru Božjem!

BA
balic
11:37 11.09.2015.

Ovo je uzas sto se dogodilo.Nisu ih danima vidjali,ne mogu da shvatim kako se nitko nije nakon dan sjetio otici da vidi sto je sa tim ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije