Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supružnici cetinski

Nema odluke o pritvoru zbog taktike obrane?

Vinka Cetinski
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
27.08.2014.
u 19:14

Županijski sud ne može odlučivati o istražnom zatvoru dok svi ne prime rješenje o prethodnom odbijanju zahtjeva USKOK-a

Mjesec dana prošlo je od uhićenja i puštanja na slobodu supružnika Cetinski, osumnjičenih za krivotvorenje isprava i poticanje dvoje riječkih poreznika na zloporabu ovlasti kojima im je, sumnjaju istražitelji, najmanje 24 milijuna kuna i vlasništvo nad nekretninama priznato kao zakonito stečeni prihod, a o žalbi USKOK-a na odluku da  poznati bračni par i poreznici, ne moraju u istražni zatvor Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci još nije ni raspravljalo.

Za Cetinske je zatvor predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a za poreznike zbog mogućnosti ponavljanja (ne)djela, no sudac istrage procijenio je da u zatvor ne moraju. Tako su svi otišli kući, a  USKOK se odmah žalio vjerujući da će se, kako je to uobičajena praksa, o žalbi brzo raspraviti. U međuvremenu,  žalbe osumnjičenih na pokretanje istrage, odbijene su i provođenje istrage postalo je pravomoćno pa je i USKOK-u nejasno kako je njihova žalba u istom slučaju ostala na "dugom čekanju".

Dok su oni nezadovoljni, drugoj strani odgovara ovakav razvoj situacije za koju upućeni u pravnu procedura vjeruju da je dijelom i taktika obrane zbog rokova i sve manje pozornosti javnosti na još jedan slučaj poznatog para. Na Županijskom sudu u Rijeci za nastalu situaciju imaju objašnjenje. Nisu odlučivanje o žalbi USKOK-a zaustavili godišnji odmori sudaca, već im činjenica da prvo sudsko rješenje kojim je odbijen prijedlog USKOK-a za određivanje istražnog zatvora nisu primili svi osumnjičenici i njihovi branitelji priječi odlučivanje u predmetu. Sudu su, objašnjava glasnogovornik Zoran Sršen, "ruke vezane" dok im dostavnicama ne bude potvrđeno da su svi koji su trebali rješenje dobili.

>>Vinka Cetinski: Mirko i ja smo kao Bonnie & Clyde

>>V. Cetinski: To što nismo u pritvoru sve govori o optužbi

Komentara 3

Avatar gecdra
gecdra
19:19 27.08.2014.

Treba im sve oprostit ako sin prestane pjevat.

KE
kermitovo
09:17 28.08.2014.

Uvek sam se pital na kog je tony tak lepi

BA
bajo2
12:39 28.08.2014.

nisam znao da se sa limunadama moze zaraditi toliki novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije