Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izašao ranije

Nastavnik osumnjičen za spolno zlostavljanje pušten iz pritvora

'27.02.2013., Slavonski Brod - Istraznom sucu priveden ucitelj osnovne skole Bogoslav Sulek zbog sumnje u pocinjeno kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskoristavanja djeteta.  Photo: Ivica Galovic/
'Ivica Galovic/PIXSELL'
15.03.2013.
u 08:26

Sudac Svirčević u nazočnosti psihologa ispitao je djecu od kojih su potekle priče o sumnjivom ponašanju profesora. Nakon toga prestali su uvjeti za zadržavanje profesora te je pušten iz pritvora.

Osnovnoškolski nastavnik (49) iz Slavonskoga Broda, osumnjičen za spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina i iskorištavanja djece za pornografiju, pušten je nakon dva tjedna iz pritvora, pišu 24sata.

Podsjetimo, profesor hrvatskoj jezika priveden je krajem veljače nakon dojave da je u krugu škole spolno zlostavljao sedmero učenica u dobi od 11 do 13 godina. Policija je izuzela računalo zbog sumnje da na njemu posjeduje pedofilske sadržaje. Istražni sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mirko Svirčević, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, odredio mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je sproveden u požešku kaznionicu.

Sudac Svirčević u nazočnosti psihologa ispitao je djecu od kojih su potekle priče o sumnjivom ponašanju profesora. Nakon toga prestali su uvjeti za zadržavanje profesora te je pušten iz pritvora u utorak 12. ožujka.

Istraga još traje, a nakon završetka bit će donesena odluka o podizanju optužnice ili odbacivanju kaznenih prijava.

>>Profesor hrvatskog jezika spolno zlostavljao čak sedam učenica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije