Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ PROVALA

Nakon pljačke pekare pobjegli ukradenim automobilom

policijski auto
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
13.11.2015.
u 12:05

Uputili su se ukradenim hyundaijem prema Zaprešiću, gdje su na poljskom putu razbili kasu i izvadili novac

Dvojica mladića osumnjičena su da su u Zagrebu u manje od tri mjeseca izveli više provala te da su u jednom slučaju provale zajedno s kasom s novcem ukrali i ključeve automobila kojim su pobjegli.

Zagrebačka policija izvijestila je da tereti 21-godišnjaka i 19-godišnjaka da su zajedno počinili pet provala, krađu, pokušaj krađe i oštećenje tuđe stvari pri čemu su napravili štetu veću od 320 tisuća kuna.

Nakon što su u noći na četvrtak provalili u pekaru u Ilici, uputili su se ukradenim hyundaijem prema Zaprešiću, gdje su na poljskom putu razbili kasu i izvadili novac. No, policajci su ih nakon ponoći uočili u ukradenom vozilu u ulici Miška Šestanje u Zaprešiću, nakon čega su ih priveli na obradu.

Kriminalistički istražitelji također sumnjaju da su oni na zagrebačkom području provalili u pekarnicu, vikendicu, auto salon i teniski klub, odakle su otuđili novac, alkoholna pića i odjevne predmete, te da su pokušali provaliti u obrazovnu ustanovu u Zagorskoj ulici. Iz teniskog kluba pokušali su navodno ukrasti dva automobila, ali su ih pritom oštetili pa su odustali od tog plana.

Stariji provalnik je osumnjičen i da je krajem ožujka provalio u trgovinu iz koje je ukrao hranu. Mlađeg se pak tereti da je s trećim, 20-godišnjim osumnjičenikom krajem rujna na Trgu kralja Tomislava 21-godišnjaku ukrao mobitel.

>> Šlampavi provalnici u trgovinu skrivali se iza kartona

>> Provalili u osam obiteljskih kuća i ukrali nakit vrijedan 140.000 kuna

Komentara 1

Avatar million
million
22:40 15.11.2015.

Biračke kutije pronađene u smeću, sutra emisija Neki su predsjednici biračkih odbora čekali do 5-6 ujutro kako bi predali zapisnike i svjedočili - u najmanju ruku - čudnom ponašanju pojedinaca u DIP-u, kaže Bujanec Datum objave: 15.11.2015 | 21:52 Autor:tor: direktno.hr Sliku koju objavljujem dostavili su mi dečki iz Živog zida. Na njoj je biračka kutija u kontejneru, u blizini biračkog mjesta na Matuljima (Biračko mjesto broj 3 - Bregi) u 8. izbornoj jedinici. Fotografija je snimljena na dan izbora - 08. studenog 2015. u 13:00 sati!, objavio je Velimir Bujanec na svom fb-u. Živom zidu je za prelazak praga i ulazak u parlament - u toj izbornoj jedinici - nedostajalo svega nekoliko stotina glasova... Državno izborno povjerenstvo o svemu šuti. Šuti i GONG koji se ove godine baš i nije iskazao "nadgledanjem" izbora... Redakcija Bujice posljednjih je dana zatrpana brojnim informacijama koje podgrijavaju sumnju u regularnost izbora. Najozbiljniju smo dobili danas, od gospođe koja je bila predsjednica Biračkog odbora na jednom biračkom mjestu u Zagrebu. Gospođa (čiji su podaci poznati redakciji) tvrdi da su u DIP-u u noći s nedjelje na ponedjeljak, u sitnim satima "usklađivali" brojke na zapisnicima s biračkih mjesta u Zagrebu! Neki su predsjednici biračkih odbora čekali do 5-6 ujutro kako bi predali zapisnike i svjedočili - u najmanju ruku - čudnom ponašanju pojedinaca u DIP-u. Posebna je priča Apis. Navodno: čovjek koji je kao pomoćnik za informatiku u ministarstvu Arsenija Bauka radio na nadogradnji izbornog softwarea, radi uvođenja preferencijalnog glasovanja - razriješen je s dužnosti u ministarstvu 6 mjeseci prije izbora, da bi nakon toga osvanuo na listi SDP-a u 10. izbornoj jedinici - i to na prolaznom mjestu! Arsenije Bauk tijekom izborne noći cijelo je vrijeme online bio povezan s Apisom. A tamo se, navodno, bez ikakve neovisne kontrole - svašta događalo. Već smo napisali da je u zadnjih godinu dana u Apisu uhljebljeno na desetke mladih SDP-ovaca, a baš su toj tvrtki u većinskom vlasništvu Vlade, povjereni na udomljavanje birački popisi, ali i obrađivanje izbornih rezultata... napisao je Bujanec i najavio da će više o ovom slučaju biti sutra u Bujici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije