Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokopana obitelj Grizelj

'Najveći šok bio je kad smo našli mrtvu bebu u sjedalici'

pogreb,obitelj Grizelj
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/29
05.01.2015.
u 14:55

Marljivi ljudi: 
prije su imali pizzeriju, a zatim vodili obrt za dostavu hrane

– Oka nisam sklopio. Šokiran sam i ne izlaze mi strašne slike tragedije iz glave. Ušlo nas je nekoliko u hladnu rijeku, ali nismo uspjeli... – još uvijek potresen svjedočio nam je o tragičnom događaju koji je cijeli Knin zavio u crno 53-godišnji vatrogasac Mladen Batić. Cijela obitelj Grizelj, otac Jadran (35), njegova majka (60) i supruga Milena (35) s kćeri u dobi od dvije i pol godine te šestomjesečnim sinčićem sletjeli su autom u hladnu Krku u subotu nešto prije 17 sati s Atlagića mosta.

Danas su svi pokopani na gradskom groblju u Kninu gdje ih je došao ispratiti velik broj obitelji, prijatelja i sugrađana.

U trenutku pogibelji vraćali su se iz Šibenika. Na mjesto tragedije prvo je dotrčao Marijan Ilić koji je 50-ak metara dalje bio u praonici automobila i jedan još mladić. Ušli su u rijeku i pokušali spasiti stradale.

Voda prodrla u auto

Prednja vrata Toyote bila su blokirana.

– Stravična je to tragedija. Teško je to, a još mi je teže što ih nismo uspjeli spasiti – rekao nam je muškarac koji je prvi došao do mjesta tragedije i skočio u vodu. On je u subotu navečer nijemo promatrao mjesto gdje je izvukao majku vozača, a potom i bebu od dvije i pol godine.

– Odmah smo vidjeli da je probijena ograda u dužini 12 metara. Otrčao sam dolje i ondje su bili taj čovjek i jedan mladić. Krenuli smo u vodu. Izvukli su ženu, a potom smo prihvati starije dijete. Nažalost, nije bilo znakova života. Tada je auto koji se okrenuo na krov potonuo na dva metra dubine. Stavili smo sajle i izvlačili auto. Strašno je to bilo vidjeti, pogotovo bebu u sjedalici. Užasno smo potreseni – rekao nam je Mladen Batić.

Tek kada su svi izvučeni, shvatio je o kome je riječ, prepoznao je obitelj Grizelj.

Grizelji su svima u Kninu poznati. Riječ je o vrijednim i dobrim ljudima koji su prije imali pizzeriju, a navodno i videoteku. U posljednje vrijeme su imali obrt za dostavu hrane i radili su na tržnici. Na dan tragedije sa svojom djecom navodno su bili u Šibeniku.

– U 20 godina, koliko sam vatrogasac, vidio sam mnogo tragedija. Jednom je u Pađenima stradala cijela obitelj, koliko se sjećam, iz Zagreba i bilo mi je teško. Sad mi je i teže jer Grizelje sam znao. Oni su rođeni Kninjani, kao i ja, i kad sam vidio o kome je riječ, šokirao sam se. Znao sam i majku vozača, kninsku liječnicu. Nitko u Kninu ne može vjerovati da se to dogodilo. Ne znam je su li nakon slijetanja udarili u obalu i tako stradali, ali i voda im je odmah prodrla u auto. Vrata su se zaglavila pa smo ih izvukli kroz prozor – pričao nam je Batić svjedočeći da u 40-tak godina nitko nije sletio s mosta u rijeku.

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Dan žalosti u Kninu

– Nije bilo klizavo, a na mostu uopće nije bilo tragova kočenja. Možda mu je pozlilo. Nitko nije vidio trenutak stradavanja i ne može se znati zašto se to dogodilo – rekao je Batić. Kninjani su se jutro nakon tragedije spontano okupljali na mostu paleći svijeće i moleći za stradale.

– Pa kako su mi svi stradali – rekao je shrvani Jozo Grizelj, otac vozača, župniku Ivanu Lukaču koji ga je posjetio nakon tragedije. U Kninu je u ponedjeljak proglašen dan žalosti. Policija je utvrdila kako je toyota zbog brzine desnim kotačem udarila u izdignuti rub nogostupa. Poslije udarca probila je metalnu ogradu mosta te pala na krov na travu uz obalu rijeke. Vozilo je otklizalo u ledenu rijeku.

>>Obitelji Grizelj presudila brzina, sutra proglašen Dan žalosti

>>Vatrogasac koji je spašavao utopljenu obitelj: Nikada me ništa nije ovako potreslo

>>Peteročlana obitelj poginula u slijetanju automobila u Krku

Komentara 45

MI
miro781k
09:22 05.01.2015.

strašno strašno jako mi je žao posebno dječice male uh ne mogu pisati

OG
Oger
09:37 05.01.2015.

Takoreci svakodnevno citamo o nesrecama sa smrtnim posljedicama zbog prevelike brzine. Hoce li Hrvati nesto nauciti iz ove nesrece, kad vec nisu do sada?

CR
crofly
13:12 05.01.2015.

Nemojte rano suditi, jer po nekima je vozac bio pijan, prebrzo upravljao autom, medjutim nitko ne razmislja kako je mozda nesto sasvim drugo utjecalo na ovu nesrecu. Koliko sam iz nekih navoda shvatila, obitelj je vidjena u Sibeniku u kupovini i ocito je pokojni Grizelj proveo dan s obitelji tako da cisto sumnjam u price o pijanstvu. Mozda je jedan trnutak nepaznje, mozda neka zivotinja na putu, nikad se ne zna. Rekli bi neki; takva im je sudbina. Na zalost nema svjedoka i za sve je kasno. Sto se brzine tice, mislim da se tu ni ne moze voziti vise od dozvoljenog. Bas bi me zanimalo kolika je ta brzina zapravo bila jer se nigdje ne navodi,a ograda je tuga i zalost i tu nema dvojbe. Nemojte grijesiti dusu, zamislite da se radi o vasoj obitelji, onda ne biste tako pisali. Najlakse je nekoga optuziti. Neka Bog podari snagu obitelji da nekako prebrodi ove uzasne trenutke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije