Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvojica mladića poginula

VIDEO Najbolji prijatelji odigrali partiju pikada pa stradali na povratku kući

Prometna Dugo Selo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
13.10.2016.
u 20:03

U nesreći kod Dugog Sela četvorica prijatelja automobilom su sletjela u kanal. Dvojica su na mjestu poginula, a treći je u komi

– Poslao mi je poruku da se vraća s pića i da će brzo doći doma. Čekala sam ga, ali nikako nije dolazio... – usred rečenice zaustavila se majka Marka Ćorluke (19), jednog od četvorice mladića koji su u četvrtak pola sata iza ponoći automobilom sletjeli u kanal u Glavničici pokraj Dugog Sela.

Vozač Matej Sertić (20) i suvozač Daniel Nikolić (20) na mjestu su poginuli, a liječnici se još uvijek bore za život Valentina Vidovića (19). Marko Ćorluka u nesreći je lakše ozlijeđen i njegovo je stanje stabilno.

Tom tragedijom nastavljen je crni niz nesreća s poginulim osobama koje se na hrvatskim cestama u posljednjih tjedan dana događaju gotovo svakodnevno. Među poginulima bilo je pješaka, putnika, vozača i suvozača, motociklista, traktorista, neki od odgovornih za nesreće bili su potpuno trijezni, drugi pak pijani – pravila ili nekog obrasca koji bi upućivao na to zbog čega se nesreće događaju gotovo da nema. Tako je, prema prvim informacijama, i vozač Matej Sertić u vrijeme nesreće imao nula promila alkohola u krvi.

– Dečki su u srijedu navečer bili u kafiću u središtu Dugog Sela i igrali pikado. Nitko od njih nije popio nijedno pivo, naručivali su sokove i mineralnu. Mislim da su otišli oko 22 ili 23 sata, a jesu li poslije još nekamo otišli, ne znam – kazala nam je njihova poznanica koja je željela ostati anonimna.

Dok su bili u kafiću, napravili su i zajednički selfie te ga objavili na Instagramu. Bilo je to tek nekoliko sati prije nego što su svi skupa sletjeli u kanal u Glavničici.

Kako je pokazao policijski očevid, nesreća se dogodila kada je Matej Sertić izgubio kontrolu nad Škodom Octavijom koju je vozio, a to se dogodilo u trenutku kad je izlazio iz desnog zavoja. Prešao je tada na suprotnu stranu ceste i potom sletio u odvodni kanal kojim se automobil nastavio kretati. Zbog naleta na drveće i raslinje automobil se u tom nekontroliranom kretanju prevrnuo na krov te se naposljetku zaustavio u blizini ceste.

– Sva četvorica nerazdvojni su prijatelji još od osnovne škole, stavio bih ruku u vatru odmah za svakog od njih. Niti su ikada pili niti su divljali, doslovno ne bi ni mrava zgazili. Matej i Valentino studiraju, za Marka i Daniela nisam siguran – govore susjedi poginulog Marka Sertića.

Jutro nakon tragedije upravo su se pred kućom Sertićevih skupili brojni prijatelji i poznanici koji su došli pružiti podršku obitelji stradalog mladića. Kako su nam rekli okupljeni, majka koja je zaposlena u školi u Zagrebu i otac električar koji vodi vlastiti obrt, otkako su doznali za tužnu vijest, od šoka nisu uopće izlazili iz kuće.

– Napukla mu je lubanja, ima unutarnje krvarenje i još uvijek ga drže u induciranoj komi, život mu visi o niti i ne znamo hoće li preživjeti, možemo se samo nadati. To je sve što znam, ja sam s ocem jutros došao iz Slovenije nakon što smo doznali što se dogodilo – kratko nam je kazao brat Valentina Vidovića. Dodao je i da ovako nešto doista nitko nije očekivao jer nitko od četvorice prijatelja nikada nije divljao ili vozio skupe “pile” od automobila. Koji je točno uzrok nesreće, brzina, sklizak kolnik ili nešto treće, do zaključenja ovog broja još uvijek nije bilo poznato.  

>> Stravična nesreća u Osijeku: Je li se sudario namjerno?

Komentara 19

AR
ArwenU
20:38 13.10.2016.

Kakve veze ima ako nitko od njih nije divljao,ili imao bijesan auto.Malo brze se vozi i lako te izbaci iz zavoja.Strasno...

IV
Ivan2706
21:16 13.10.2016.

Ma jad i tuga.

DU
Deleted user
23:32 13.10.2016.

Automobil nije igracka vec je blize oruzju... na zalost vecini, a osobito mladim vozacima, to nije na pameti. Kad si oprezan nesrece se dogadjaju a kamo li kad izazivas sudbinu. Ne kazem da su decki nesto od toga napravili ali je cinjenica da na hrvatskim cestama ima svega i svacega a osobito divljih vozaca koji ne mare za kazne koje su ocito premale ili se nekima ne naplacjuju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije