Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Nagrađivani policajac kažnjen sa 2,5 godine zatvora

Ilija Klišanin
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
27.01.2015.
u 15:59

Ilija Klišanin uzeo je 4500 kuna od dvije BiH državljanke i prevezao ih preko granice, a vlasniku kafića dojavio je raciju kako bi sklonio poker-aparate

Višestruko nagrađivani policajac Ilija Klišanin (49) nepravomoćno je osuđen na Županijskom sudu u Splitu jedinstvenom kaznom od dvije i pol godine zatvora za uzimanje mita od dvije državljanke BiH te za zloporabu dužnosti.

– Kriv je po svim točkama optužnice! – ocijenilo je sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Slavka Lozine

Klišanin je u proljeće prošle godine primio mito od dvije BiH državljanke koje je ilegalno prevezao preko državne granice, iako je znao da imaju zabranu boravka u Hrvatskoj. Od njih je dobio ukupno 4500 kuna. Isto tako, zlorabio je dužnost jer je vlasnika kafića u Muću obavijestio o policijskoj akciji te je ovaj prije dolaska policije uklonio neregistrirane aparate za igre na sreću.

Otkriven je jer je bio pod tajnim mjerama nadzora, pratili su ga agenti USKOK-a i prisluškivani su mu razgovori.

Klišanin je djelo negirao. Tvrdi da mu je sve namješteno. Imao je briljantnu karijeru, nizao je uspjehe i dobio nagrade, među kojima i od Hrvatske udruge banaka zbog razotkrivanja kaznenih djela. 

>> Policajac iz Zagreba švercao duhan

Komentara 6

Avatar Bekrija
Bekrija
17:37 27.01.2015.

Zna se da su najveći krimosi upravo policajci i političari.

BO
bolesnodrustvo
18:08 27.01.2015.

Ako se za 4500,00 kn možebitne protupravne zarade dobije kazna od 2,5 godine zatvora onda mi živimo u zemlji anđela u kojoj plešu vragovi.

DU
Deleted user
17:23 27.01.2015.

Well done dečki i sudac Lozina također, po sviju dvjema točkama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije