Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pištolj ukrao iz sefa

Ubio majku i oca pa se time 'hvalio' na tulumu. Ušao je u Mercedes i dovezao do Zagreba...

Tin Šunjerga
Foto: Facebook
1/13
27.03.2017.
u 21:24

Tin Šunjerga (19) ubio je majku Silvu i oca Marina hicima iz očeva privatnog pištolja. Ukrao ga je iz sefa. Kasnije je pucao i na tulumu

Te kobne subote Tin Šunjerga (19) bio je u polju, nekoliko kilometara udaljenom od obiteljske kuće u Čisti Velikoj, zajedno s roditeljima i susjedom i prijateljem Ivanom Škaričićem (20). Njih četvero došli su u dva vozila. Prvi je kući otišao Tinov otac Marin, a majka Silva svojim je citroënom oko 16 sati krenula natrag u selo vozeći sina i njegova prijatelja. Ivan je sjedio na prvom, suvozačkom sjedalu, a Tin otraga.

Kada su prolazili uz paintball teren, izvadio je pištolj i sa zadnjeg sjedišta pucao s leđa svojoj majci u glavu. Nakon toga pješice je otišao do obiteljske kuće, udaljene nekoliko kilometara, te pronašao oca. Smaknuo je i njega. Pucao je iz očeva privatnog pištolja koji je ukrao iz sefa. Sjeo je u svoj Mercedes, koji je dobio od djeda koji radi u Njemačkoj, i otišao s Ivanom, koji je znao što se dogodilo. Otišli su na tulum proslaviti 18. rođendan drugog prijatelja...

Nakon tuluma išao voziti

Jezive detalje zločina ispričao nam je rođak i obiteljski prijatelj Šunjerginih, jedan od rijetkih koji su znali kakvu muku muči naizgled skladna obitelj koju su u Čisti Velikoj svi poznavali, cijenili i o njima mislili sve najbolje.

Otac Marin bio je dragovoljac Domovinskog rata, a prije ubojstva radio je kao pripadnik Specijalne policije u Splitu. Majka Silva bila je kućanica posvećena sinu jedincu.

Tina u selu također poznaju kao dobro dijete, ali o kojemu se posljednjih godina počelo govoriti da je upao u probleme s drogom, međutim, rijetki su u to uopće povjerovali. Ali, sada je jasno da priče nisu bile tek glasine.

Tinov ujak Renato Storić, lokalni policajac, dobro je znao u kakvom mu je društvu nećak i da uzima drogu. Upozorio je sestru i zeta te ponudio pomoć ne bi li sina jedinca Tina izvukli iz pakla narkotika. Marin je čak uzeo slobodne dane kako bi Tina, maturanta Prometno-tehničke škole u Šibeniku, nadgledao. Nije ga puštao van, kontrolirao ga je, vodio ga je sa sobom u polje i pripremao za odlazak u komunu. U Tinu je kuhalo.

Zabranili su mu i odlazak na tulum u zaleđe Vodica na kojemu mu je prijatelj Lovre T. slavio 18. rođendan. Izgleda da je to bio okidač koji je doveo do nezapamćene tragedije. Tin Šunjerga ubio je najprije majku pa oca i, mrtav-hladan, zajedno s prijateljem, svjedokom ubojstva majke, otišao na tulum u privatnoj kući u okolici Vodica na kojemu je bilo 20-ak njegovih vršnjaka. Pili su, zabavljali se, ljudi vjeruju da je bilo i droge, a navodno se i pucalo iz pištolja kojim je Tin ubio roditelje. U jednom trenutku slavljeniku je priznao što je učinio, na što mu je ovaj, navodno, odgovorio: “Ti nisi normalan. Vidimo se za 10 godina, kada izađeš iz zatvora” i otišao.

Nije obavijestio policiju pa je i on završio u ponedjeljak na obavijesnom razgovoru u policiji s još jednim malodobnikom koji je također znao što je Tin učinio, ali nikom nije ništa rekao.

Foto: VLm

Kako je poslije rekonstruirala policija, Tin je, vjerojatno nakon odlaska s tuluma, Mercedesom krenuo starom cestom prema Zagrebu. Nedaleko od ulaza u grad na jednoj je crpki natočio gorivo za petstotinjak kuna. I pobjegao. Tada se još nije znalo da je on dvostruki ubojica. Kamera ga je snimila i tu, ali i na jednoj crpki nedaleko od Vodica, gdje je satima kasnije opet točio gorivo. I opet pobjegao.

Razbio staklo i izvukao ga van

Šibenska policija izvijestila je u ponedjeljak kako je u tijeku kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 19-godišnjakom za dva kaznena djela teškog ubojstva te da se osim toga provodi kriminalističko istraživanje i nad jednim maloljetnikom, 18-godišnjakom, te 20-godišnjakom za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela. Maloljetnik je jučer poslije podne pušten, a Tin i dvojica prijatelja trebali su oko 19 sati biti odvedeni u pritvor. Tin Šunjerga navodno na ispitivanju u policiji nije pokazao nimalo kajanja.

U isto vrijeme trajao je očevid na vozilu u kojem je pronađena mrtva Silva, kao i pretraga obiteljske kuće Šunjerginih. Tin je uhićen u nedjelju oko 19 sati u Tribunju, nakon što je policija raspisala tjeralicu za njegovim Mercedesom. Uočen je u Sukošanu, nakon čega je uslijedila filmska potjera. Tin je jurcao, policija ga je pokušavala zaustaviti, no on je prolazio, sve do Tribunja gdje su policajci pucali u prednje vjetrobransko staklo i motor. Mercedes se zaustavio... Očevici kažu kako je jedan pripadnik specijalaca razbio vozačevo bočno staklo i izvukao Tina iz auta. Pištolj iz kojega je ubio roditelje pronašli su pod suvozačevim sjedalom.

Nevjerojatno je što u Čisti Velikoj svi tvrde kako je Tin Šunjerga bio pristojan momak, s kojim nisu imali problema. Dapače. Šokirani su zbog ovoga što je učinio.

– Pristojan, nasmijan. Majka Silva bila je kao Marija Terezija, svima bi priskočila upomoć, Marin također. Ljudina i veseljak. A Tin, on je stvarno bio odličan. Uvijek je nudio da će me voziti do autoceste jer ja nemam vozilo – ispričao nam je susjed Luka Šunjerga.

U Prometno-tehničkoj školi također o Tinu ne govore loše.

– Tin je naš učenik. Još nije maturirao. S njim nikada nismo imali problema, njegovo ponašanje nije bilo devijantno – rekao nam je ravnatelj Zdravko Peran.

U selu se govori kako ovo nije prvi zločin u obitelji Šunjerga i da je Marinov djed ubio svog oca.

>> Policija pucala na Mercedes da zaustavi sina ubijenih: 'Za sve je kriva droga koja je Tinu popila mozak'

>> Pripadnik specijalne policije i njegova supruga pronađeni mrtvi, sin nakon bijega uhićen u Tribunju

Komentara 58

SN
SNV
21:36 27.03.2017.

ćaća policajac,ujak policajac,mali se drogira ko i pola Vodica i dilerima niko ništa nemožr,,,Mexico

Avatar Milokliz
Milokliz
22:07 27.03.2017.

Da je kramp, lopatu i vreće cementa dizao umjesto srednjeg prsta do ovog ne bi došlo...

DU
Deleted user
21:47 27.03.2017.

To je sin. Takvih je masa koji žive s roditeljima a ne stide se. Ali i roditelji su krivi jer svoju djecu ne osamostaljuju. Raste jedna generacija bez jaja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije