Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Huanito Luksetić

Na slobodi muškarac uhićen zbog uzgoja marihuane za liječenje

Huanito Luksetić
Foto: Tamara Opačak Klobučar
1/7
31.10.2014.
u 16:18

Luksetića su, uz roditelje Zlatu i Bogdana, pred riječkim zatvorom dočekali neki od prijatelja dajući mu podršku u njegovu pravu, kako je rekao, da sam odlučuje o svome zdravlju.

Nakon što je tjedan dana proveo u istražnom zatvoru Huanito Luksetić (36) iz Matulja pokraj Rijeke, osumnjičen da je u vrtu obiteljske kuće u Bregima uzgajao indijsku konoplju i prerađivao je za daljnju prodaju, danas je, nakon što je uplaćena jamčevina u iznosu od 70 tisuća kuna, izašao na slobodu.

Luksetić, u čijoj kući je policija pronašla i zaplijenila 22,3 kilograma marihuane i opremu za destiliranje kako bi se proizvelo kanabisovo ulje, već je prilikom uhićenja i ispitivanja u tužiteljstvu opovrgao optužbe o uzgoju radi prodaje te tvrdio da konoplju uzgaja za sebe jer kanabisovim uljem, kao oboljeli od multiple skleroze, liječi simptome svoje teške bolesti i ekstrakt ulja jedini je koji mu pomaže.

Prijatelji mu daju potporu

U nastavku istrage branit će se sa slobode, a njegovo je uhićenje već potaklo niz reakcija i rasprava o upotrebi kanabisa u liječenju teških bolesti poput multiple skleroze, što u nas nije legalno. Oboljeli od te bolesti javno su pozvali na legalizaciju konoplje, osnovana je i Facebook grupa čiji su članovi, uz roditelje i brojne prijatelje, sakupili novac za jamčevinu.

Luksetića su danas uz roditelje Zlatu i Bogdana pred riječkim zatvorom dočekali neki od prijatelja dajući mu podršku u njegovu pravu, kako je rekao, da sam odlučuje o svome zdravlju. U zatvoru, rekao je, nije imao nikakvih zdravstvenih problema i dobro se osjeća.  

>>Zbog bolesti sadio ‘travu’ pa radio ulje od kanabisa

>>Konoplju za medicinske svrhe hitno legalizirati

Komentara 7

Avatar mic of orion
mic of orion
17:57 31.10.2014.

marihuana se treba legalizirati, ja ne pusim, nikad sam pusio ali vidim kako je alkohol i normalnoe cigarete puno gore od marihuane, a ovi su legalni.

AF
afrika
17:24 31.10.2014.

haha 22,3 kg za vlastito liječenje....

CA
caricazg
19:33 31.10.2014.

dobra vijest......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije