Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbijene dvije bande

Na prodaji droge zaradili više od 4,7 milijuna kuna

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
03.03.2015.
u 23:00

Dalibor M., jedan od šefova, poznat je po otmici, a spominjao se i kod uhićenja istarskog policajca za droge Amira Jusufovića Đuzija

U završnici velike USKOK-ove akcije koordinirane s policijom iz više uprava u Hrvatskoj danas su na području Primorsko-goranske, Istarske i Zagrebačke županije uhićene 23 osobe, članovi dviju narkoskupina koje se sumnjiči za organiziranu nabavu, proizvodnju i prodaju kokaina, heroina, amfetamina i drugih narkotika, mahom iz Nizozemske. Od posla s drogom, sumnjaju istražitelji, zaradili su 4,750.000 kuna, a zarada je, kao što je uobičajeno u ovakvim narkoskupinama, dijeljena sukladno položaju pojedinog člana grupe u dilerskom lancu. Prva je grupa s poslom počela u svibnju, a druga u listopadu lani i vjerojatno su na neki način bili povezani. Prema prvim informacijama u ovoj je višemjesečnoj akciji razbijena cijela mreža, od šefova do dilera, koji su bili praćeni i tajno nadzirani. U isto vrijeme, danas ujutro, PNUSKOK i policija počeli su pretrage stanova i vozila osumnjičenih, a nakon uhićenja svi su dovedeni u Rijeku i privođeni na ispitivanje pred tužitelja USKOK-a.

Obje grupe djelovale su na riječkom i zagrebačkom području te u Istri. U prvoj, koju je, sumnjaju istražitelji, predvodio Tomislav J. s adresom u Kastvu kraj Rijeke, bilo je deset dilera, dok je šef druge skupine bio Dalibor M. iz Manjaforci u Istri, poznat sa stranica “crne kronike” iz brojnih slučajeva zloporabe droge, otmice Dine M. za što je bio osuđen na tri godine zatvora, i iz afere “pokvareni policajci” u kojoj su uhićeni Amir Jusufović Đuzi, šef odjela za droge PU istarske i njegovi kolege koji su bili umreženi s dvije istarske narkoskupine.

>> Dileri ecstasyja nakon 13 godina suđenja osuđeni na po tri godine zatvora

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zambezi
07:46 04.03.2015.

Nece valjda radit u željezari Sisak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije