Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Naše Sare bile su naši anđeli'

Na povratku iz noćnog izlaska u nesreći poginule dvije 15-godišnjakinje. Passat se raspao

Sara Perešin (sasvim lijevo) i Sara Jug (lijevo) bile su na devetnici cijelu subotu te su kasnije ostale na zabavi u Pleternici
Foto: Privatni album
1/6
28.08.2016.
u 19:55

Iz Pleternice je vozio Tomislav Benčević (22). Bio je pijan. U autu je bila njegova djevojka Matea Jug (20) te njezina sestra Sara (15) s prijateljicom Sarom Perešin (15)

Nakon što su zajedno s drugim hodočasnicima subotu provele na proslavi devetnice u obližnjoj Pleternici, dvije petnaestogodišnjakinje, Sara Perešin iz Čaglina i Sara Jug iz obližnjeg Milanluga, navečer su ostale u gradu da se malo zabave. Kada je napokon došlo vrijeme za povratak kući, svojim ih je Volkswagenom Passatom povezao Tomislav Benčević (22) iz susjednog Ruševa. On je dečko dvadesetogodišnje Mateje Jug, sestre jedne od djevojčica, koja je također krenula s njima.

Cesta na tom dijelu ravna

Dok su u ranu zoru, malo prije 5 sati prolazili kroz obližnji Resnik, Tomislav Benčević je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,35 promila te zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal. Automobil je udario u zemljanu površinu, prometni znak i betonski stup javne rasvjete, pri čemu se doslovno raspao. Dvije Sare, najbolje prijateljice, na mjestu su poginule. Tomislav i Matea zadobili su lakše tjelesne ozljede te su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u požešku Opću županijsku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć. Cesta je na tom dijelu relativno ravna, ali pomalo strma.

Strašna nesreća bacila je čaglinski kraj u očaj. Tuga i nevjerica zavladale su na svakom koraku.

– Čuo sam kako neki automobil velikom brzinom prolazi cestom, a odmah zatim i udarac. Uslijedila su vriska i galama. Vidio sam da je došla policija, a ubrzo i vatrogasci i Hitna – ispričao je očevidac Ivan Konjarik. Pred stradalim je djevojčicama stajao cijeli život, koji je u trenutku prerano ugašen. Sara Jug trebala je krenuti u drugi razred srednje škole, školovala se za kuharicu. Sara Perešin tek je završila osnovnu. Bila je jedna od najboljih učenica, voljela je odbojku i ples. Svi su ih znali kao vrijedne i prekrasne djevojčice.

– Preteško mi je, ovo je za sve nas preveliki šok. Ja živim s tom djecom u selu, ona za mene nisu samo broj. Svakodnevno se srećemo i u školi i izvan nje. Radi se o dva anđela, samo ću vam to reći – kroz plač je govorila Slađana Švajda, ravnateljica čaglinske OŠ Stjepana Radića, koju su pohađale tragično stradale djevojčice.

Trebali su se zaručiti i vjenčati

U obitelji Sare Perešin vladao je muk, nitko nije imao snage ni volje za razgovor. Roditelje Sare Jug nismo zatekli kod kuće, doznali smo kako su otišli u Požegu po stariju kćer koja je nakon pružene liječničke pomoći puštena iz bolnice.

– Sarini roditelji su shrvani, ne znam kako će ovo preživjeti. Prihvatili su Tomislava kao svoga, on je vrijedan i dobar dečko i do sada je bio uzornog ponašanja. Koliko znam, nikada prije nije skrivio nijednu nesreću. Njemu je sigurno najteže jer je ubio sestru svoje djevojke i to će ga progoniti dok je živ – kazala nam je rođakinja preminule Sare Jug. Tomislav i Matea zajedno su više od dvije godine, trebali su se zaručiti i vjenčati. Policija će Tomislava kazneno prijaviti zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

>> Nakon mladića (24), preminula i 20-godišnja djevojka stradala u sudaru kod Našica

Komentara 58

IS
Istjerivacpravde
21:13 28.08.2016.

Ja sam inace iz toga kraja i ajmo ljudi malo istine reci. Nisam siguran jeli doticna gospođa upucena u ponasanje spomenutog decka (kaze da je uzoran) ali on je sve samo ne uzoran. Osoba koja je u zadnjih 2-3 godine imala tri do cetiri teze prometne nesrece (od prevrtanja na krov, do zabijanja u auto jedne gospođe iz kraja i cak je imao totalku sa prijasnjim pasatom) ne moze biti uzorna po nikakvom kriteriju, od divljanja i bjesne voznje , kojim sam i sam vlastitim ocima svjedocio. Iako se ne razumijem u propise i zakone glavno pitanje koje postavlajm je kako takva osoba nije ostala bez vozacke dozvole do sad ? Mora da su zakoni jako nelogicni i dopustaju vise tezih prometnih prekrsaja ili je tu do propusta nadleznih tijela koja nisu takvog vozaca odstranili iz prometa (odgovor znam ali ne zelim upirati prstom u nikoga). Kako god bilo dvije vrlo vedre i simpaticne osobe su nepovratno izgubljene i sad ostaje samo tuga i zal za njima i ovim nesretnim događajem koji se mogao lako izbjeci. Moja sucut objema obiteljima i nadam se da ce nekako smoci snage da ovu neopisivu bol prebrode.

MU
muh
20:18 28.08.2016.

U normalnoj državi sa 15 godina nemaš ništa tražiti u nočnom životu.

Avatar Odlazim iz protesta
Odlazim iz protesta
20:16 28.08.2016.

Sućut jednoj i drugoj obitelji ! 'ostale u gradu da se malo zabave. ' ..... Pa nije valjda do 5 ujutro, gdje se očigledno i alkohol točio, mjesto za 15 god, djevojčice ! Zakonom određeno vrjeme za taj uzrast ,rast , ne vrjedi ništa, dok roditelji ne brinu i ugostitelji ne reaguju... Žalosno ! Dva mlada života ugašena . Sućut !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije