Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevaranti u akciji

Na kućne adrese Varaždinaca šalju "tužbe" za koje traže otkupninu

pismo
Foto: Tino Jurić/Pixsell
18.02.2014.
u 10:00

- U tijeku je provjera odvjetničkih ureda navedenih na pošiljkama koje su primili, a da li su ti uredi stvarni vrlo je upitno – kažu u policiji.

Tijekom posljednjih dva mjeseca na kućne je adrese nekoliko Varaždinaca stigla "zanimljiva" pošta, koja ih je stajala par stotina kuna!

Naime, navedenim su građanima, djelatnici ovlaštenih poštanskih poduzeća, na kućnu adresu donijeli koverte na kojima je uz njihovo ime i prezime i točnu adresu, stajala napomena „tužba“, te podatak da istu šalje odvjetnički ured iz Zagreba. Za primitak takve koverte morali su platiti nekoliko stotina kuna otkupnine i troškova poštarine, a po njihovom su otvaranju ustanovili da se u njima nalazi reklamni materijal za prodaju određenih proizvoda.

Kako neslužbeno doznajemo, radilo se o građanima starije dobi koji su i inače meta i žrtve raznoraznih prevaranata.

Iz varaždinske policije pak upozoravaju građane neka ne nasjedaju na ovakve prijevare, te da ne primaju ovakve pošiljke, odnosno ne plaćaju nikakvu otkupninu za njih.

Od glasnogovornice varaždinske policije Marine Kolarić, doznajemo kako policija traga za prevarantima.

- U tijeku je provjera odvjetničkih ureda navedenih na pošiljkama koje su primili, a da li su ti uredi stvarni vrlo je upitno – kazala je.

>>Nasjeo na oglas lažnih agenata, a oni ga ‘operušali’ za 33.000 kn

>>Navukli je na igru, dobila 1000 € i ostala bez 25.000 kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije