Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najstariji zanat

Na Facebooku diler i trenerica fitnessa tražili prostitutke

Facebook
Foto: Borna Filić/PIXSELL
21.03.2015.
u 00:15

Devetero osoba sumnjiči se za ukupno 79 kaznenih djela prostitucije. Dvoje među njima sumnjiči se i za podvođenje djece

Pod optužbom da su unazad pola godine organizirali najstariji zanat na svijetu - prostituciju te podvodili nekoliko desetaka žena i nekoliko maloljetnica, privedeno je devetero osoba, od kojih četiri žene. Među makroima našli su se diler Jasmin C. (31) koji je prije dvije godine svojoj djevojci nožem izbo slezenu, trenerica fitnessa Magdalena B. (28), autoprijevoznik Marijan K. (50), Ivana Lj. (33), Mario B. (45), Danijel T. (23) te još tri osobe. ‘Djelatnice’ su vrbovali preko Facebooka i oglasa, a usluge su pružale i nekim poznatim osobama u hotelima, motelima i stanovima u Zagrebu. Danijel T. i Marijan K. osim kazne za prostituciju, zaradili su i prijavu za podvođenje djece, budući da je nekoliko djevojaka koje su podvodili bilo mlađe od 18 godina. Pretragom stanova osumnjičenih policija je pronašla i oduzela nekoliko osobnih računala, veću količinu mobitela, laptope, poslovnu dokumentaciju te papire na kojima su bilježili zaradu u pojedinom mjesecu. Budući da je policija u pretrazi pronašla i speed te revolver, pištolj i pušku, istraživanje se nastavlja.

Pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda dovedeno je šestero osoba. Njih petero završilo je u istražnom zatvoru, ali Danijel T. i Marijan K. mogu se braniti sa slobode plate li jamčevine od 25.000 i 150.000 kuna. Magdalena B. nije zadržana u istražnom zatvoru, ali u mjerama opreza stoji da ne smije komunicirati s djevojkama koje su pružale seksualne usluge. One su puštene na slobodu i eventualno će biti prekršajno prijavljene. Kako doznajemo, kada su privedene, odlučile su surađivati s policijom i sve im otkriti.

>> Devet žena i muškaraca uhićeno zbog prostitucije, podvodili i djecu

Komentara 2

ZA
zambezi
07:53 21.03.2015.

Zar za pokusaj ubojstva djevojke nebi trebao bit u zatvoru? Ili je dobio ukor,kao sto ce i svi privedeni u ovom slucaju dobit. Al probaj se vozit bez upaljenih svjetla i bez pojasa..

GL
globalsolutions
23:02 21.03.2015.

Od najstarijeg zanata pojedine države ubiru lijepe novce, samo u ovom čumezu od države ista ta nesposobna država štiti hobi biznis policajaca kao da su neka svetinja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije