Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavi sukob

Baklje, palice i krvave glave: Torcida i Boysi potukli se na autocesti

tuča
Foto: Ivana Kaleb Asić
1/26
16.04.2014.
u 19:40

Navijača Hajduka, prema informacijama, bilo je gotovo 200, a Dinama pedesetak. U tučnjavi je stradao i prolaznik koji je također završio u bolnici

Više od dvjesto navijača, naoružanih bocama, palicama i silnim priručnim oružjem, sukobilo se danas iza podneva na izlazu s autoceste u Otočcu. Glavni akteri obračuna opet su bili Torcida i Bad Blue Boysi. Ovaj put deblji kraj izvukli su navijači Dinama kojih je navodno bilo pedesetak, dok je Splićana bilo, prema nekim pričama, dvjestotinjak.

Prema prvim informacijama, 16 je navijača ozlijeđeno, neki teže, a drugi lakše.

Petorica navijača prevezena su u riječku bolnicu, a ostalima je liječnička pomoć pružena u Gospiću. Čak 60 sudionika tučnjave privedeno je u policijsku postaju u Otočcu.

Uz petero ozlijeđenih sudionika tučnjave na autocesti pokraj Otočca, na hitni prijam riječkog KBC-a na Sušaku dovezen je i teško ozlijeđeni muškarac mlađe dobi kod kojega je ustanovljen prijelom kostiju glave. Mladić s puknutom arkadom zadržan je na liječenju. Dvojica navijača zbrinuta su u kirurškoj ambulanti, šivanjem su im sanirane posjekotine na glavi.

Nakon sukoba, na autocesti su ostala četiri kombija zagrebačkih registracija potpuno demolirana, s razbijenim staklima i farovima. Na kolniku su vidljivi tragovi sukoba – rasuto automobilsko staklo, razbijene pivske boce koje su navijači bacali te više letvi, palica za bejzbol i ostaci mnogobrojnih bengalki.

– Čula sam viku i buku s autoceste. Kad sam pogledala u tom pravcu, činilo mi se da autocesta gori. Pomislila sam da je opet počeo rat. Sakrila sam se u kuću i nisam više izlazila – kaže starija gospođa koja živi nekoliko stotina metara od mjesta obračuna.

Svjedoci sukoba bili su i radnici na naplatnim kućicama na autocesti.

– Vidjeli smo taj obračun, ali ništa nam nije bilo jasno dok među njih nisu uletjeli policijski automobili, a kasnije i Hitna pomoć. Tada su svi počeli bježati. Neki su otišli autocestom, neki pješice u okolna brda. Mislim da se još tamo skrivaju. Odmah nakon toga vidjeli smo kako prolaze kroz naplatne kućice krvavih glava i s drugim ozljedama – rekao je jedan zaposlenik autoceste. U sukobu su navodno stradali i nedužni. Tako je, prema nekim informacijama, jedan slučajan prolaznik teže ozlijeđen u svome automobilu, a poslije je zbrinut u bolnici u Zadru. Policija je neke od sudionika događaja zaustavljala i na drugim izlazima s autoceste.

Iako se isprva činilo da je riječ o slučajnom susretu navijačkih skupina, Torcida je naime išla na gostovanje u Zagreb gdje Hrvatski dragovoljac dočekuje Hajduk, a Dinamo je išao na utakmicu s RNK Split, prema “naoružanju” koje su nosili sa sobom, a i samom mjestom obračuna, nameće se zaključak da je tučnjava bila dogovorena.

-Trebalo poslati na Goli otok. I jedne i druge – reakcija je jednog od žitelja mjesta nedaleko od lokacije na kojoj je izbio sukob.

>> Masovna tučnjava BBB-a i Torcide u centru Zagreba, 11 privedenih

Komentara 122

Avatar kvaternik
kvaternik
15:41 16.04.2014.

navijači!!!!???????? tko je tu lud..radi se o huliganima i zgubidanima...do kad će to policija tolerirati....tko plaća policiju??? plaćamo ih za nerad?????

CE
cenzura
15:48 16.04.2014.

Kakvi navijači!!??? To su isti oni "kulturni" navijači iz ZZD sa istočne tribine kako ih je nazvao nekidan Šimić u Nedeljom u 2!

GI
gismund
15:46 16.04.2014.

ološ...treba ih strpati na 5 godina u zatvor da ne vide sunce! i to je ekipa koja bi vladala umjesto mamića? ma fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije