Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukinuta presuda

Muž Gordane Sobol tereti se za zloporabu položaja

Bojan Sobol
Igor Kralj/PIXSELL
25.04.2012.
u 17:23

Sobola se tereti da je sklopio ugovor o pregledima specijalaca s oradinacijom koja za to nije bila specijalizirana

Bojan Sobol, bivši pomoćnik Šime Lučina, u vrijeme kada je Lučin bio ministar policije, i muž Gordane Sobol, saborske zastupnice SDP-a, danas je ponovo sjeo na optuženičku klupu. Naime, na zagrebačkom Županijskom sudu njemu te Davoru Miheliću, liječniku iz Delnica te Rinu Aralici i Miroslavu Crniću, bivšim načelnicima uprava u MUP-u, počelo je ponovljeno suđenje jer ih tužiteljstvo tereti za zloporabu položaja, kojima je MUP oštećen za oko pola milijuna kuna.

Sobol i Mihelić bili su u prosincu 2009. osuđeni na po godinu i 11 mjeseci zatvora, dok su Aralica i Crnić bili uvjetno osuđeni. Tu je presudu ukinuo Vrhovni sud, odredivši novo suđenje.

Okrivljeni su, kao i tijekom prvog suđenja zanijekali krivnju, a u nastavku dokaznog postupka na klupu za svjedoke među ostalima sjest će Oliver Grbić, bivši ravnatelj policije, Josip Lulić, Josip Kukuljan i Sanja Crnković.

Prema optužnici, Sobol se tereti da je sklopio ugovor s Mihelićem o pregledima pripadnika specijalne i interventne policije. Tužiteljstvo smatra da je potpisivanjem tog ugovora Sobol prekršio i Zakon o zdravstvenoj zaštiti i Zakon o policiji, jer je Mihelić u Delnicama imao ordinaciju opće prakse, a ne specijalističku ordinaciju.

Nadalje, u optužnici se navodi da je Mihelić s MUP-om sklopio ugovor koji je vrijedio od 1. siječnja 2001. do 31. prosinca 2003., a za to vrijeme MUP-u je ispostavio 36 računa u ukupnom iznosu od 424.031 kuna. Prema navodima optužnice, u tom je razdoblju Mihelić nezakonito zaradio 360.426 kuna. Što se pak tiče Aralice i Crnića, njih se tereti da su u Mihelićevoj ordinaciji organizirali pregled za šestoricu specijalaca, iako su sva šestorica ranije pregledana u MUP-ovu domu zdravlja i to po višestruko manjoj cijeni. Za to im je isporučen račun od 18.000 kuna, koji su oni ovjerili bez popratne dokumentacije.

Komentara 6

AU
autoritet
10:34 26.04.2012.

Gordana Sobol - to je ona plesačica oko štange?

KA
Karla
21:49 25.04.2012.

HDZ-ovci su bili lopovi, a što reći za ove koji se svojim lopovima i lopovlucima još i ponose i stavljaju ih na ključna mjesta i u politici i u gospodarstvu? Nova pravednost kakve smo se nauživali prošlih pedesetak godina u komunističkoj Jugi. Jadno da ne može jadnije....

JA
jamanuša
17:58 25.04.2012.

hisu iz HDZ-a pa nema komentara, o nečasnoj raboti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije