Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA NESREĆA

Mladić (18) umro nakon što je oca pokušao izvući iz jame

Orebić
Foto: ilustracija
19.07.2015.
u 18:53

Jadran O. je na mjestu poginuo, a Nevio O. reanimiran te je prevezen u splitsku bolnicu, gdje je, na žalost, umro nakon 10 sati

Jadran O. (60) i njegov sin Nevio (18) preminuli su u razmaku od samo nekoliko sati zbog nezgode koja se dogodila dok su ispumpavali septičku jamu u autokampu Nevio kraj Orebića na Pelješcu.

Stravična nesreća dogodila se u subotu oko 14.30 kada je vlasnik kampa Jadran O. upao u nekoliko metara duboku septičku jamu. Iako se još uvijek čekaju rezultati policijskog očevida, prema neslužbenim informacijama 60-godišnjak je u jednom trenutku zbog metana koji je isparavao iz jame izgubio svijest, nakon čega je upao u jamu. Kada je njegov sin vidio da ga nikako neće uspjeti izvući, nekoliko trenutaka poslije skočio je za njim pokušavajući ga spasiti.

Međutim, nekoliko minuta poslije i on se onesvijestio. Jedan od gostiju kampa ubrzo ih je ugledao te je pozvao hitnu pomoć. U 14:50 na mjestu događaja osim hitne bili su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja te vatrogasci. U vrijeme kada su stigli, otac više nije davao znakove života, a sina su uspjeli reanimirati te ga helikopterom oko 17 sati prevesti u splitsku bolnicu. Na žalost, mladić je desetak sati poslije ondje umro.

>> Ispumpavao septičku jamu pa kamionom upao u nju

>> Upala u nezaštićenu septičku jamu i utopila se

Komentara 14

NE
nenisamtoja
07:54 19.07.2015.

Za takve poslove čišćenja sabirnih jama postoje specijalne firme sa stručnim radnicima i pumpama. Taj posao nije skup. ....Škrtac uvijek plati na kraju najviše. ....

ŽI
Žika-Ivo
09:22 19.07.2015.

Ugušili se vjerovatno amonijakom, ali nikako naići na pravi članak! Sišao da ono još malo počisti odmah dolazi do gušenja a sin pošao ne razmišljajući da ga spasi i sve to naravno bez maske, predpistavljam! Neupućenost ili šta uglavnom košta života!

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
14:07 19.07.2015.

Dakle, nesretni otac i sin nisu upali u septičku jamu, kako se isprva mislilo, već je otac sam krenuo unutra kako bi vidio što nije u redu s pumpom za ispumpavanje. Nažalost, otišao je preduboko, te su ga plinovi onesvijestili. Nevio je instiktivno krenuo za njim, što se pokazalo kobnim i za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije