Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETIO IM BATINAMA

Monstrumu 17 godina zatvora zbog silovanja triju maloljetnih kćeri s teškoćama u razvoju

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
19.09.2016.
u 17:41

U selu kažu da nitko nije ni naslućivao što se događa u toj obitelji

Punih sedam godina S. N. (48) spolno je u obiteljskoj kući u jednom međimurskom selu iskorištavao svoje maloljetne kćeri, prijeteći im batinama ako ga nekome odaju.

Monstrum iz Međimurske županije nepravomoćno je na Županijskom sudu u Varaždinu osuđen na 17 godina zatvora zbog više kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i teških kaznenih protiv spolne slobode. Na objavi presude i izricanju jedne od većih kazni za takva kaznena djela u hrvatskom pravosuđu, nije se pojavio. Početkom 2014. u večernjim satima u kuhinji obiteljske kuće silovao je 14-godišnju kćerku s teškoćama u razvoju koja je vikala da ju pusti i gurala ga od sebe. Zaprijetio je da o tome što je upravo učinio nikome ne govori jer će je prebiti, a sve to je, kako piše u presudi, kod djevojčice dovelo do psihičkih smetnji u vidu trajne promjene ličnosti. Isto je ponovio u lipnju te godine, da bi tijekom kolovoza 2015. u večernjim satima ušao u sobu u kojoj su spavale njegove tri kćeri. Legao je pokraj 14-godišnjakinje, skinuo joj gaćice i ponovno silovao.

Optužen je i za bludne radnje poput diranja po grudima i spolovilu. Istraga je pokazala i da je od 2008. do kraja 2012. u dva navrata spolno iskoristio i svoju drugu, također malodobnu kćerku, a od 2013. do 1. lipnja 2015. i treću kćerku. I one su djevojčice s posebnim potrebama. Sve tri pohađaju školu i rade po prilagođenog programu. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 17 godina, u što se uračunava i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem sjedi od uhićenja 20. studenog prošle godine. Istražni zatvor mu je produljen.

U selu kažu da nitko nije ni naslućivao što se događa u toj obitelji.

>> Zavezali ga u autu i tjerali da prizna silovanje prije 27 godina

Komentara 14

TA
tattoboyzg
18:00 19.09.2016.

...odvratno! ja imam malu curicu, sest godina...umro bih za nju...i kad vidim ovakvo nesto zapitam se, jel smio mi svi ljudi?! imamo mi iste bubrege, ruke, noge, ali nismo mi svi isti rod ljudi...ovakve hulje uopce ne mozes nazvati covjekom...

JO
Jole1958
18:24 19.09.2016.

po kratkom postupku, zašto mu plaćati smještaj i hranu 17 godina

OB
ObrenM
20:08 19.09.2016.

Nitko ne spominje njegovu zenu koju treba isto tako osuditi radi prikrivanja zlocina.Nebi me niti cudilo da i ona nije bila upletena u najtezi oblik incesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije