Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivana Hajdarović o majci:

Molila se kod mog kreveta da rastjera neke zloduhe

01.10.2014., Zagreb -  Pocetak sudjenja bivsem sveceniku Danijelu Horvatu na Zupanijskom sudu u Zagrebu, optuzenom za ubojstvo zene
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
02.10.2014.
u 18:03

Kći ubijene nije željela svjedočiti pred bivšim svećenikom zbog "velikog straha i nelagode" koje osjeća pred njim

Ivani se iskreno i duboko moram ispričati, molim je da mi oprosti jer se duboko kajem zbog toga što se dogodilo taj dan u garaži, molim je za oprost.

Izašao iz sudnice

Riječi su to kojima se bivši svećenik Danijel Horvat, kojemu je u četvrtak nastavljeno suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu zbog ubojstva Vesne Hajdarović, obratio Ivani Hajdarović, kćeri ubijene Vesne. Jedinu rečenicu koju je do tada izgovorio u sudnici govorio je sporo i nervozno, pomalo mucajući, dok mu je glas podrhtavao.

Nakon toga izašao je iz sudnice kako bi Ivana Hajdarović mogla svjedočiti. A morao je izaći jer je ona iskoristila svoje zakonsko pravo te se u lipnju obratila sudu sa zamolbom da ne svjedoči pred Horvatom zato što pred njim proživljava "veliki strah i nelagodu". Sudsko vijeće uvažilo je njezinu zamolbu. U svom svjedočenju uglavnom je govorila o svom odnosu s pokojnom majkom.

– Sve je počelo nakon što se rastala s tatom 2009. godine. Okrenula se crkvi i vjeri, ali ne u nekim razumnim okvirima, sve to je poprimalo oblike fanatizma. Kada sam joj jednom rekla da prečesto odlazi na te vjerske seminare, optužila me da je u mene ušao zloduh. Kako bi me oslobodila tog navodnog zloduha, znala se po nekoliko sati moliti u mojoj sobi sa svetom vodom pokraj sebe – tihim glasom rekla je Ivana.

Kava koju nisu popile

Njezinu majku iz obiteljske kuće u Čakovcu sudskim putem otjerala je njezina baka, i to zato što se sama nije htjela maknuti, a stalno im je radila probleme, zvala policiju i bivšeg supruga optuživala da je zlostavlja. Ona i majka ostale su u korektnim odnosima, a posljednji put čule su se u utorak 4. veljače – dan prije nego je Vesna ubijena. Tada su se dogovorile da će se te kobne srijede naći na kavi, koju nikada nisu popile. 

>> Pokopana Vesna Hajdarović, za čiju se smrt sumnjiči bivši svećenik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije