Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijekom noći

Moldavski teretnjak nasukao se na obalu otoka Visa

nasukan brod
Ivo Čagalj/PIXSELL
01.11.2014.
u 14:20

Nitko od sedam članova posade nije ozlijeđen, a izbjegnuto je i onečišćenje mora

Moldavski teretni brod dužine 80,6 metara nasukao se noćas na obalu otoka Visa. Kako priopćava Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, u incidentu nitko od sedam članova posade nije ozlijeđen, a izbjegnuto je i onečišćenje mora. Brod je pretrpio oštećenja na pramčanom dijelu te propeleru, ali more nije prodrlo u unutrašnjost.

Dojavu o nesreći Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jutros u 6.10 sati posredstvom Obalne radio postaje ORP Splitradio. O njoj je promptno obavijestila Središnjica obavijestila Lučku kapetaniju Split, nadležnu Lučku ispostavu Vis, Pomorsku policiju i Obalnu stražu RH. Odmah po zaprimljenoj dojavi djelatnici Lučke ispostave Vis su sa službenicima Pomorske policije otplovili na poziciju nasukanja gdje su utvrdili da se teretni motorni brod naziva ''Koralle“, koji prevozi kukuruz prema grčkoj luci Pervez, nasukao na sjeveroistočnoj strani otoka.

Očevidom su utvrđena oštećenja na pramčanom dijelu borda u vidu oderotina i udubljenja brodske oplate ispod razine mora. Najveće oštećenje pretrpio je prednji lijevi potisni / manevarski propeler koji je izvan funkcije. Prodora mora unutar brodskog trupa srećom nema kao niti curenja pogonskoga goriva te će se po okončanju očevida započeti sa postupkom odsukanja.

Na poziciji nasukanja nije zabilježeno onečišćenje mora, a djelatnici splitske Kapetanije i viške Ispostave u suradnji sa službenicima Pomorske policije provode očevidne i istražne radnje o uzrocima koji su doveli do nasukanja.

>>Spasili troje Austrijanaca na moru. Jedan transportiran u šibensku bolnicu

>>Hrvatski riječni tanker tjedan dana nasukan u Savi kod Šapca

Komentara 2

DU
Deleted user
03:43 02.11.2014.

.... provode očevidne i istražne radnje o uzrocima koji .... POSTUPKE a ne radnje!

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
07:57 02.11.2014.

. ..AA kod Norveške obale nasukao se brod"Marco Polo". ..Dule(118). ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije