Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak suđenja

Mladineo prijavio Kalamburu, jer su mu rekli da je vodila podjelu novca

Vinko Mladineo
Marko Jurinec/PIXSELL
25.03.2014.
u 14:20

Kalamburin branitelj uložio prigovor na čitav Mladineov iskaz, koji je kaže, izrečen samo u svrhu terećenje optuženice

Bivši šef Fonda za zaštitu okoliša, Vinko Mladineo (na slici), jutros je na Županijskom sudu u Varaždinu svjedočio protiv Sanje Kalambure, prvooptužene u slučaju malverzacija s kantama za smeće u Općini Perušić. Mladineo, koji je Kalamburu kazneno i prijavio, istaknuo je kako je to učinio samo zbog tvrdnji načelnika Općine Perušić Ivana Turića i pročelnika za komunal općine, Bože Milkovića. Oni su ga, rekao je Mladineo, upozorili kako je Sanja Kalambura "vodila postupak podjele novca koji je Fond Općini dodijelio za kante". Mladineo se prisjetio kako je krajem 2006. godine s Općinom Perušić, Fond potpisao ugovor o nabavci kanti prema kojem je Općini isplatio 401.000 kuna za kante, kao i podatka da je nekoliko mjeseci kasnije sama Kalambura podnijela prijavu da ima saznanja da plaćene kante nisu isporučene.

- Ja sam nakon toga naredio nadzor i kako sam imao neograničeno povjerenje u Sanju Kalamburu, sam i zaboravio na predmet, sve dok me u 11. mjesecu nije nazvao načelnik Ivan Turić koji mi je kazao kako kante nisu isporučene i kako se priča da je Sanja Kalambura sudjelovala u podjeli novca – svjedočio je Mladineo, te potvrdio da je nakon toga Kalamburi uručen izvanredni otkaz. Na pitanje Kalamburinog branitelja, Mladineo je kazao kako je upoznat sa tim da je Kalamburi Fond kasnije isplatio 800.000 kuna odštete u izvansudskoj nagodbi zbog izvanrednog otkaza. Na cijeli Mladineov iskaz, Kalamburin branitelj uložio je prigovor jer kaže, njegov iskaz je izrečen samo u svrhu terećenje optuženice.

>> Mladineo trebao svjedočiti protiv Kalambure, suđenje odgođeno

Komentara 2

Avatar mlijeko
mlijeko
14:40 25.03.2014.

Sanja Kalambura je falsificirala potvrdu suda da se protiv nje ne vodi postupak i Mirela Holly ju je postavila na Mladineovo mjesto. Nakon što se saznalo za aferu ista je razriješena sa toga mjesta a sada iz teksza saznajameo da joj je ministarstvo zaštite okoliša na čijem čelu je bila Mirela Holy isplatilo 800.000,00 kuna naknade, a to je 80 plaća koje je Sanja imala u Fondu !!!!!!! Za što ? Valjda zato što je imala lažnu potvrdu. Sigurno je ista sada članica Holynice stranke. Zato imaju love da se reklamiraju gdje stignu .... STRAVA ...

JA
jamanuša
15:13 25.03.2014.

Mirela nemoj se zalagati za prirodni okoliš kada na sebi nemaš ništa prirodno , dakle trebaš živjeti sukladno onom što zagovaraš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije