Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija kod Pleternice

Mladić (22) pod utjecajem alkohola izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u rasvjetni stup, poginule dvije 15-godišnjakinje

Resnik: Automobil se zabio u stup, poginule dvije 15-godišnje djevojke
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/10
Autori: Vedran Balen, Hina
28.08.2016.
u 16:58

Vozač automobila i treća djevojka (20) hospitalizirani su u Požegi. Vozilo je oštećeno do neprepoznatljivosti, a policija je ogradila prometnicu

Dvije djevojčice s područja Čaglina u Požeško-slavonskoj županiji poginule su u stravičnoj prometnoj nesreći. Nesreća se dogodila rano jutros oko 4.45 sati u Resniku pokraj Pleternice, na državnoj cesti koja od Pleternice vodi prema Ruševu i Đakovu.

Policijska istraga utvrdila je da je vozač bio pod utjecajem alkohola. Prema podatcima policije kod vozača staroga 22 godine utvrđena je prisutnost 1,35 promila alkohola u krvi. Policija je očevidom utvrdila da je mladić zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor na VW Passatom požeških registarskih oznaka.

Kako neslužbeno doznajemo, vozač je izgubio nadzor nad automobilom koji je sletio s ceste i zatim se zabio u betonski stup javne rasvjete, pri čemu se doslovno raspao. U automobilu su se nalazile dvije petnaestogodišnjakinje koje su na mjestu smrtno stradale.

Prema riječima Ivane Radić, glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske, Policija je dojavu o nesreći dobila oko 4,45 sati. 

"U ovoj prometnoj nesreći nažalost dvije 15-godišnjakinje su smrtno stradale. Još dvije osobe su bile u vozilu, muška osoba starosti 22 godine i ženska osoba starosti 20 godina," rekla je glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Ivana Radić. 

Osim njih, u vozilu su bili i mladić i djevojka koji su ozlijeđeni te prevezeni u požešku Opću županijsku bolnicu, gdje im je ukazana liječnička pomoć.

Vozač (22) je zadržan na liječenju, dok je suputnica (20) nakon liječničkog pregleda puštena na kućnu njegu.

>> Uhićen 23-godišnji lovac koji je ubio kolegu misleći da puca u divljač

Komentara 56

MA
maklin
08:56 28.08.2016.

Roditelji koji dopuštaju maloljetnicama da izlaze do jutarnjih sati nisu dobri roditelji, točka. Tako se i događaju tragedije. Mladi ne znaju razmišljati ali zato bi roditelji trebali znati bolje. Trebali bi.

GR
grodar
08:52 28.08.2016.

Sve je to frajerstvo. Krivi su roditelji

Avatar maxist
maxist
09:22 28.08.2016.

Dokaz (krvavi) da zakon koji govori o maloljetnicima i vremenskim ograničenjima ima smisla......ali one nisu bile kod kuće......i više neće biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije