Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u zagrebu

Arhitekt s kojim je Kristina navodno bila trudna: Mjesecima je nisam vidio. Dijete nije moje

David Komšić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/12
25.02.2017.
u 07:33

David i Kristina bili su zajedno svaki dan. Zajedno su bili i za Božić i za Novu. Majci je lagala kad bi se s njim išla naći, kažu prijateljice

 – Tvrdnje koje su se pojavile u medijima da sam otac Kristinina djeteta nikako ne mogu biti točne i sve ih odlučno odbacujem. Kristinu sam poznavao samo površno, a nismo se niti vidjeli niti čuli dulje vrijeme. Zadnja dva dana, otkako sam saznao da je ubijena, u potpunom sam šoku – kazao je u petak muškarac kojeg je dan nakon ubojstva Vesna Šimunić-Krupljan, majka ubijene Kristine Krupljan (18), prozvala kao osobu s kojom je njezina kći zatrudnjela. Kristinina majka te je tvrdnje iznijela jer ju je u to uvjeravala njezina kćer, koja joj je tvrdila i da je u vezi sa spomenutim muškarcem.

Vlasnici luksuznog hotela

Međutim, da to i nije bilo baš tako, svjedoče izjave zajedničkih prijatelja Kristine i Davida Komšića (19) koji je osumnjičen da je svoju bivšu djevojku u srijedu navečer nožem izbo više od trideset puta u automobilu koji je bio parkiran pred ulazom u zgradu na zagrebačkoj Volovčici gdje je stanovala.

– David i Kristina bili su zajedno skoro svaki dan, družili se, viđali i izlazili. Zajedno su bili i za Božić i na proslavi Nove godine – kazala nam je jedna od njihovih zajedničkih prijateljica koja nas je zbog straha zamolila da joj ne objavimo identitet. Kristina je znala kako njezina majka nije bila sretna s tim da se ona i David viđaju, zbog čega joj je uvijek lagala kako ide van s nekim drugim, dok bi se u biti nalazila s Davidom. Ponekad je čak i prijateljicama znala prešutjeti da se našla s njim, očito i sama svjesna kako se zbog svega što se među njima događalo ne bi trebali viđati. Ipak, ne da se s njim samo viđala nego, s obzirom na to da su bili gotovo nerazdvojni, postoji mogućnost i da je dijete koje je nosila njegovo.

Podsjetimo, Kristina je Davida Komšića prijavila zbog prijetnji smrću koje joj je upućivao od kraja 2014. do sredine 2015. godine kada ju je nasred ulice nogom udario u glavu te joj nekoliko dana poslije i ukrao sat i mobitel. Međutim, kada je slučaj došao na sud, ona je sve prijave odlučila povući i to zato što je, kako je tvrdila, u izvanbračnoj vezi s Davidom Komšićem s kojim je i trudna te se planiraju vjenčati. To Davidu Komšiću očito nije ništa značilo jer joj je lani 27. studenog, zajedno s trojicom prijatelja, razbio auto dok je ona bila u njemu, nakon čega su joj uzeli i mobitel.

– Slučaj smo prijavili tužiteljstvu 6. prosinca, ali njima je trebalo gotovo tri mjeseca da pozovu Kristinu na razgovor, a da ne govorim kako mene uopće nisu kontaktirali. Žao mi je jer mi niti Kristinina majka niti sama Kristina nisu uopće spominjali prijašnje sukobe koje je imala s Komšićem jer bi onda podnijeli i drugu kaznenu prijavu – kazao nam je odvjetnik Bruno Spiz koji je zastupao Kristinu Krupljan.

Policija je u petak dovršila kriminalističko istraživanje nad Davidom Komšićem kojeg su kazneno prijavili zbog teškog ubojstva, za što je zapriječena minimalna zatvorska kazna u trajanju od deset godina. Nakon što je ispitan kod istražnog suca na zagrebačkom Županijskom sudu Davidu Komšiću određen je istražni zatvor i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela, ali i zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela. Inače, prije nego je doveden na Županijski sud mladi Komšić svoj iskaz dao je u prostorijama tužiteljstva gdje je doveden malo iza podneva, a tamo je ubrzo stigao i njegov otac Ivo Komšić. Inače, Komšići su do nedavno bili vlasnici automat-kluba i kafića Metropolis u sklopu kojeg se nalazi bankomat iz kojeg su lopovi prije dvije godine odnijeli milijun kuna. Danas su vlasnici luksuzno opremljenog hotela na zagrebačkoj Pešćenici, a osim toga bave se i iznajmljivanjem automobila. Obitelj Komšić u Zagreb se doselila iz Kiseljaka, a u rodbinskim su vezama i s bivšim gradonačelnikom Sarajeva Ivom Komšićem te nekadašnjim članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Željela je otići iz zemlje

– Nemili se događaj dogodio, ali moram reći da je policija postupila u skladu s obvezama, čemu svjedoči i da je protiv počinitelja bila izrečena mjera zabrane prilaska i kontakta sa žrtvom – komentirao je ministar Vlaho Orepić ubojstvo Kristine Krupljan te nadodao kako je krajnji trenutak da kažemo da živimo u društveno-političkom okruženju u kojem počinitelj na pješačkom prijelazu usmrti dvije djevojke i ne ide u zatvor jer je iz ugledne obitelji. I dok već drugi dan zaredom ne prestaju komentari građana i medija o tome tko je kriv za smrt 18-godišnje djevojke, njezina majka je poručila: “Moja Kristina mi je nekoliko dana prije nego je ubijena rekla kako želi naučiti drugi strani jezik i otići raditi nekamo u inozemstvo, daleko od svega. Sada se svi prepucavaju oko toga tko je kriv, policija, sud ili tužiteljstvo, ali iskreno nije me ni briga, samo želim da se ovako nešto zbog propusta ili korupcije više nikome ne dogodi.”     

>>Tužitelj u travnju 2016.: Nije prekršio zabranu. PUZ: Je, čak četiri puta

>> Davidu Komšiću određen jednomjesečni istražni zatvor

>> Izbo ju je kad mu je rekla da čeka dijete s drugim

Komentara 33

ZG
zgblabla
08:14 25.02.2017.

mladi život je nasilno ugašen,uboica poznat...u ćemu je problem?

UU
uhljeb u holdingu
08:45 25.02.2017.

U ovoj priči više nemaš pojma tko govori istinu, niti su maloga odgojili a niti ovu sirotu klinku.

PK
Pusa.Kesedzija
09:13 25.02.2017.

Gledajte, pitam ss kad su ovi mladi ljudi prestali biti djeca, pa oni imaju vec toliko životnog iskustva. Ovaj je sa 19 već stigao ubiti dvoje ljudi, zaraditi nekoliko prijava, zasticeni nasilnik bez kazne koji će se opet isto ponašatii kad izađe iz zatvora. Pokojna cura, vidi se da je već do 18-te prošla puno toga. Mislim ne znam sto reći, strah me od danasnjih mladih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije