Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varali kupce

Mješavinu lož ulja prodavali kao eurodizel na benzinskoj

Cisterna s lož uljem
Foto: PUZ
28.08.2015.
u 22:13

Tvrtka je na trošarinama zaradila 1,117.818 kuna. Kazneno su projavljeni jer su kupce varali dok su im prodavali eurodizel

Provedenim inspekcijskim nadzorima u razdoblju od travnja do srpnja ove godine, djelatnici službe za nadzor Carinskog ureda u Slavonskom Brodu utvrdili su na dvije benzinske crpke na području Brodsko-posavske županije kazneno djelo prijevare prema kupcima eurodizelskog goriva. Samo na trošarinama na energente zaradili su 1,117.818 kuna. Protiv trgovačkog društva iz Slavonskog Broda i njegovih odgovornih osoba bit će podnesene kaznene prijave.

Naime, tijekom tromjesečnog inspekcijskog nadzora poslovanja i provedene laboratorijske analize uzorkovanog goriva deklariranog kao eurodizel, utvrđeno je kako su na tim benzinskim crpkama iz agregata za eurodizelsko gorivo kupcima točili plinsko ulje, koja se koristi za grijanje te u poljoprivredi, ribolovu, ribogojstvu, akvakulturi i plovidbi (ulje za loženje i plavi dizel).

– To je ovako išlo, u 3/4 dizela točili su četvrtinu plavog dizela i lož ulja i onda tu mješavinu prodavali kao euro dizel - rekao nam je dobro upućeni izvor. Carina je nakon konzultacija sa državnim odvjetnikom utvrdila kako je tvrtka prevarila svoje kupce pa će radi toga protiv trgovačkog društva i odgovornih osoba biti podnesena kaznena prijava.

Podsjetimo, početkom srpnja razbijena je skupina koja je od lož ulja proizvodila dizel te je zaradila 11 milijuna kuna.

>> Uložili 11 milijuna kuna da proizvode lažni eurodizel

Komentara 14

JO
jorgovanjorgovan
08:42 29.08.2015.

Ili ta tvrtka ime i zna joj se vlasnik ili se stite od strane novinara

DU
Deleted user
22:37 28.08.2015.

Neka ode u predstečajnu nagodbu i riješi problem

BB
bblc
08:07 29.08.2015.

Ima li ta firma naziv,a lopovi ime i prezime,zašto se taji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije