Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaznena prijava

Mislila da potpisuje ugovor o dobitku auta, a zapravo je pokušali prevariti za stan

kune
Foto: Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL
01.09.2015.
u 18:15

– Žena je mislila da potpisuje ugovor o dobitku osobnog automobila u nagradnoj igri, no djelatnica u uredu primijetila je da se ugovor odnosi na prepisivanje stana, kao i da se navodi da je 88-godišnjakinja već primila novac za stan – izvijestila je PU istarska

U Puli su 29-godišnjak i 20-godišnjakinja pokušali prevariti 88-godišnju ženu za stan.

Naime, istarski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je navedeni dvojac počinio kazneno djelo prijevare, a da je 29-godišnjak počinio i kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja.

– 10. svibnja oštećena 88-godišnjakinja došla je u javnobilježnički ured u Puli, zajedno sa 29-godišnjakom kako bi potpisali punomoć  i ugovor. Žena je mislila da potpisuje ugovor o dobitku osobnog automobila u nagradnoj igri, no djelatnica u uredu primijetila je da se ugovor odnosi na prepisivanje stana, kao i da se navodi da je 88-godišnjakinja već primila novac za stan. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su staricu prevarili 29-godišnjak i 20-godišnjakinja te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku – izvijestila je PU istarska.

>> Starici (83) na prijevaru uzeli karticu i 'očistili' račun

Ključne riječi

Komentara 5

MA
marsovac
19:31 01.09.2015.

za takve stup srama u sredistu grada kao prije stotine godina, dobro izbatinati, a prolaznici neka ih gadjaju s cim stignu.

DR
dragica949
19:45 01.09.2015.

Hvala Bogu da javnobilježnički uredi za veliku lovu,ne ovjeravaju damo potpus,već i povremeno pogledaju sadržaj dokumenta koji ovjeravaju.

SA
sargu123
21:38 01.09.2015.

Javno objesiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije