Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
8 RAZBOJSTAVA

Miroslav L. i Filip Š. H. dva su puta pokušali orobiti istu poštu. Drugi put ih je u tome spriječio policajac

pljačka pošte
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
05.12.2016.
u 14:53

Dvojac je uhićen nakon što su 1. prosinca u 19.55 pokušali orobiti poslovnicu pošte u Albaharijevoj ulici

Miroslavu L. (30) i Filipu Š. H. (23) sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor jer se sumnjiče za osam razbojstva i pokušaja razbojstva u kojima su se domogli preko 200.000 kuna. Istražni zatvor određen im je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Dvojac je uhićen nakon što su 1. prosinca u 19.55 pokušali orobiti poslovnicu pošte u Albaharijevoj ulici. Tu su poslovnicu, kako je utvrdila policija, orobili i 11. studenog, kada su odnijeli oko 20.000 kuna. No 1. prosinca planove im je pomutio policajac koji je uspio razoružati Miroslava L., dok je Filip Š.H. koji ga je pred poslovnicom čekao u vozilu krapinskih tablica pobjegao, no ubrzo je i on uhićen. Obrazac napada na pošte bio im je isti; jedan je bio u vozilu, dok je drugi maskiran upadao u poslovnice te je prijeteći plastičnim pištoljem zaposlenicima tražio novac. Osim pošte u Albaharijevoj, 15. studenog orobili su i poštu u Ulici Dragutina Golika iz koje su odnijeli oko 93.459 kuna.

Osumnjičeni dvojac operirao je i po kladionicama, pa ih se sumnjiči za dva pokušaja razbojstva i tri razbojstva u kladionice. Sumnja se da su 6. studenog pokušali orobiti kladionicu u Jablanskoj no nisu uspjeli. To ih nije obeshrabrilo jer su iste večeri orobili kladionicu na Laništu iz koje su odnijeli 23.240 kuna. Sličan obrazac imali su i 10. studenog, kada su prvo neuspješno pokušali orobiti kladionicu u Argentinskoj, da bi zatim iz kladionice na Podsusedskom trgu odnijeli 14.800 kuna. Sumnja se da su 20. listopada orobili i kladionicu u Zaboku iz koje su odnijeli 2100 kuna. Što ih je motiviralo na prepade otkriti će istraga, a valjda će pojasniti zašto im je dva puta na meti bila ista poslovnica pošte.

>> Uz prijetnju vatrenim oružjem, opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte u Albaharijevoj

Komentara 2

KA
KaNiDora
10:46 06.12.2016.

Vjerojatan motiv je bio novac

LI
liliZG
11:49 06.12.2016.

znači, otkucao frenda,...lopovska solidarnost ipak je pitanje prošlosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije